Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο ζεστός λόγος του π. Χαράλαμπου και μια μεγάλη συνάντηση στην Πάτρα – ΦΩΤΟ

Ο ζεστός λόγος του π. Χαράλαμπου και μια...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Στο King George

Παρά την έντονη βροχή και το κρύο η μεγάλη αίθουσα του King George στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου στην Πάτρα, γέμισε. Άνθρωποι διαφόρων ηλικιών πήγαν να ακούσουν την ομιλία του ιερέα από την Κρήτη και συγγραφέα π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός και γνωστός σε όλη την Ελλάδα , μέσα από τα κείμενα και τον λόγο του.

Με γνώσεις ψυχολογίας και μακρινά από ξύλινους διδακτικούς λόγους ο πατήρ Χαράλαμπος μιλά ζεστά , με χιούμορ, με κατανόηση και αγάπη για τον άνθρωπο.

Το βιβλιοπωλείο Discover και οι εκδόσεις Αρμός διοργάνωσαν την εκδήλωση με θέμα "Αντέχουμε μία ζωή δίχως απαντήσεις;" με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου με τίτλο "Ζωή δίχως συνταγές."


«Όλα τα θαύματα του Ιησού έχουν άγγιγμα.Κι εμείς φοβόμαστε σήμερα να δείξουμε την αγάπη μας»

 

Στη διάρκεια αυτής έθιξε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις επιλογές μας που τις περισσότερες φορές «υπαγορεύονται» από το ασυνείδητο, μίλησε για τα κομμάτια του εαυτού μας που δεν αποδεχόμαστε και για το μήνυμα που μεταφέρουν οι ασθένειες. Για τον Θεό που όπως είπε συναντάμε όταν κάνουμε βαθιά βουτιά στο μέσα μας αλλά και για το νόημα των κρίσεων και των δυσκολιών στη ζωή ενός ανθρώπου ,  οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν αφετηρία αναγέννησης. Στη διάρκεια του λόγου του όπως πάντα έγινε φανερό το χιούμορ που τον διακρίνει.

Ο π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Από μαθητής Γυμνασίου, ήρθε σε επαφή με εναλλακτικούς πολιτικούς, φιλοσοφικούς και μουσικούς χώρους. Αργότερα θα εισέλθει στο χώρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μελέτησε με ιδιαίτερη αγάπη και επιμέλεια θεολογία και ψυχολογία.

Ασχολήθηκε με τις νέες μορφές πληροφοριακής επικοινωνίας, ιδιαιτέρως δε με το blogging δημιουργώντας πολλά blog με σημαντικότερο το «π. Λίβυος: http://plibyos.blogspot.com». Σήμερα ζει στη νότια Κρήτη, στο χωριό Πύργος, μεταξύ Αστερουσίων Ορέων και Λιβυκού Πελάγους. Είναι εφημέριος στην ενορία Αγ. Ειρήνης Πύργου, όπου αναπτύσσει δραστηριότητες γύρω από την ποιμαντική προσέγγιση του σύγχρονου ανθρώπου και συγκεκριμένα των νέων.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Οι αληθινές σχέσεις ανατρέπονται. Παίζονται κάθε μέρα κορώνα-γράμματα. Μάθε να γράφεις και να σβήνεις συνεχώς την ιστορία της ζωής σου, δίχως να φοβάσαι τις μουντζούρες και τα λάθη.

Να έχει ο άλλος την ανάγκη να γείρει πάνω σου γιατί σε αγάπησε και όχι γιατί ψάχνει κάπου να στηριχτεί.

Είναι στιγμές που δεν σου φτάνει το οξυγόνο.

Δεν αρκούν οι δυνάμεις σου. Θέλεις ένα φιλί ζωής. Τότε κάπου αρχίζει η σχέση με τον Θεό. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Περί αποδοχής του εαυτού

Εμείς και οι άλλοι

Περί Θεού λόγος

Η πάλη με τον Θεό

Οι σημαντικές σχέσεις της ζωής

Ό, τι λάθη κάναμε έγιναν ζωή

Και να ζήσουμε φοβόμαστε και να πεθάνουμε τρομάζουμε

Όταν η κόλαση μυρίζει τον Παράδεισο

Συμβιώνοντας με τα τραύματά μου

Όσο κι αν αργεί, θα ξημερώσει

Θεομητορικά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις