Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Οκτώ ιδανικά κρασιά για το εορταστικό σας δείπνο

Οκτώ ιδανικά κρασιά για το εορταστικό σας δείπνο

Με την επιμέλεια της Ανδριάνας Φοή

Με την Πρωτοχρονιά να πλησιάζει και τις προετοιμασίες των γιορτών να κορυφώνονται ας δούμε με τι κρασιά θα συνδυάσουμε τα εορταστικά μας δείπνα, αλλά και τα λαμπερά πάρτι. Ας δοκιμάσουμε  κρασιά λευκά από γκρί, νησιώτικα,  κόκκινα ρουστίκ, πρωτοκλασάτες Βουργουνδίες, γαλλικές σαμπάνιες, παγωμένα καναδέζικα, άλλα κλασσικές αξίες και άλλα λίγο διαφορετικά για να προϋπαντήσουμε μεθυστικά  το 2019.

Η ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ

BLANC DE GRIS 2017 από το οινοποιείο του ΤΣΕΛΕΠΟΥ από 100% Μοσχοφίλερο με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αρκαδία. Λευκό από γκρι, δηλαδή από το «γκρι » Μοσχοφίλερο, με πορτοκαλί χρώμα και μύτη γεμάτη γιασεμί, κίτρο και λεμόν . Στο στόμα πλούσιο και δροσιστικότατο, συνδυάστε το με σαλάτα καπνιστής πέστροφας, μανιτάρια πορτομπέλο με  λευκές σάλτσες ή πιάτα ασιατικής κουζίνας.

 

Ενδεικτική τιμή: 12 €

 

  • Και από την Αρκαδία στην Επανομή και στο κτήμα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ με το CHARDONNAY 2017 να καλλιεργείται στο κτήμα από το 1983, να ζυμώνεται σε γαλλικά βαρέλια και να έρχεται στο ποτήρι μας με αρώματα ροδάκινου, τροπικών φρούτων αλλά και καπνού μαζί με ψημένα μπριοσάκια.  Βάλτε το δίπλα σε ορεκτικά με αυγοτάραχο ή χαβιάρι και πιείτε την πολυτέλεια.

 

 

Ενδεικτική τιμή: 15 €

· Και  στην νησιώτικη  100% Μονεμβασιά από το ΚΤΗΜΑ ΜΩΡΑΪΤΗ ΠΑΡΟΣ 2017, με  Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Πάρος. Θα την δείτε στο ποτήρι σας λαμπερή με χρυσό χρώμα και αρώματα μάνγκο, καραμέλα βουτύρου αλλά και βρεγμένης πέτρας, θα κάνει τέλεια συντροφιά στα πιάτα με καπνιστό σολομό, λευκές σαλτσούλες αλλά και τα πλατό των παλαιωμένων τυριών .

Ενδεικτική τιμή: 10 €

 

·Ξινόμαυρο , μεγάλη αγάπη για τους οινόφιλους, εντός και εκτός χώρας με βασίλισσα  την Δυτική Μακεδονία .Ας δοκιμάσουμε λοιπόν μια ρουστίκ πολύπλοκη  ΝΑΟΥΣΣΑ 2016 από το κτήμα ΔΑΛΑΜΑΡΑ.  Χρώμα ρουμπινί, με μούρα, μανιτάρια, ελιές και ντοματούλα να πολιορκούν την μύτη μας. Υψηλό σε όλα του, στο σώμα του, στην δροσιά του, στην επίγευση, εξαιρετικό και αυθεντικό της ποικιλίας του. Θα σταθεί ηγεμονικά δίπλα σε πιάτα με κυνήγι και πλούσιες κόκκινες σάλτσες.

Ενδεικτική τιμή: 19 €

 

· Και στην Πελοπόννησο με την ΦΤΕΛΙΑ  2000 του Οινοποιείου ΤΣΩΛΗ Τοπικός  Οίνος  Τριφυλλίας , από σχεδον 100 % Cabernet Sauvignon. Ερυθρό κρασί με βαθύ κόκκινο έως γκρενά χρώμα. Το ποτήρι μας θα πλημυρίσει με αρώματα  μαρμέλαδας μαύρων και κόκκινων φρούτων, σοκολάτας, μπαχαρικών και βανίλιας. Στο στόμα λόγω  μεγάλης παλαίωσης σε βαρέλι αλλά και στη φιάλη έχει βελούδινες τανίνες και επίγευση που διαρκεί. Ένα κρασί με φινέτσα, για πιάτα με  κρέατα κοκκινιστά κατσαρόλας αλλά και πιπεράτα φιλέτα. **

 

Ενδεικτική τιμή: 60 €

  • Γαλλία, Corton Grand Cru  DOMAINE LATOUR 2011 , από ένα οινοποιείο με ιστορία διακοσίων είκοσι ετών. Pinot Noir από αμπέλια μέσης ηλικίας 40 ετών. Μια Μεγάλη !!! Βουργουνδία, από αστεράτο αμπελοτόπι , με φωτεινό ρουμπινένιο χρώμα και αρώματα από κράνμπερι, λικέρ τσέρυ και ευγενικές νότες ξύλου .Ζητήστε το για δώρο και φυλάξτε το στην κάβα σας για πολλά χρόνια ακόμα. Αλλά αν θέλετε να τα απολαύσετε τώρα βάλτε το δίπλα σε ένα Beef “Bourguignon” ή σε ένα αγριογούρουνο σαλμί. **

· Icewine, Paradise Ranch Vidal 2006,  δηλαδή το γλυκό κρασί του πάγου που έρχεται από τον  Καναδά και την περιοχή της χερσονήσου Νιαγάρα. Τα σταφύλια υπερ-ωρίμασαν και τρυγήθηκαν αφού έπεσε το πρώτο χιόνι και μας έδωσαν αυτό το μοναδικό επιδόρπιο κρασί με αρώματα ζαχαρωμένης φλούδας πορτοκαλιού, κανέλας και μπαχάρι. Γλυκό , αλλά και απίστευτα δροσερό στο στόμα, θα γίνει ο τέλειος παρτενέρ για τα επιδόρπια.

 

Ενδεικτική τιμή: 48 €

Louis Roederer Cristal Brut 2002, εάν θέλουμε να μιλήσουμε για σαμπάνιες, ας πούμε και ας πιούμε, την Cristal, την Casta Diva, όλου του παγκόσμιου jet set. Μια μεγάλη σαμπάνια, από μια μεγάλη χρονιά, μια Grand Dam με γαλλική φινέτσα, κομψότητα, ένταση και διάρκεια, όλα όσα κάνουν μυημένους και αμύητους να υποκλίνονται ! **

Ενδεικτική τιμή: 225 €

 

** Τα κρασιά είναι πρόταση του σύμβουλου οίνου κ. Ξένου Άκη   (WSET 3 Wines Certified) από την CAVA ROMANOS.

 

Ας γεμίσουμε τα ποτήρια μας και ας ευχηθούμε με τους φίλους και τους αγαπημένους μας για μια χρονιά λαμπερή και ζωντανή σαν ένα λευκό κρασί, ώριμη και στιβαρή σαν ένα παλαιωμένο κόκκινο, παιχνιδιάρα και ανατρεπτική σαν μία εξαιρετική σαμπάνια!

Χρόνια Πολλά!

Ευτυχισμένο το 2019!

Οι φωτογραφίες των κρασιών είναι από τις επίσημες σελίδες των οινοποιείων .

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life