Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λιλιπούτειοι Αγιοι Βασίληδες του 45ου δημοτικού της Πάτρας, είπαν τα κάλαντα στην νοηματική, στον περιφερειάρχη - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Λιλιπούτειοι Αγιοι Βασίληδες του 45ου δη...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Δείτε τις εικόνες

Μαθητές της δευτέρας δημοτικού του 45ου δημοτικού σχολείου της Πάτρας, πλημμύρισαν το γραφείο του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα, φορώντας τα Αη Βασιλιάτικα σκουφάκια τους. Με τη συνοδεία της Διευθύντριας του σχολείου και των άλλων δασκάλων τους, τα μικρά παιδιά τραγούδησαν τα κάλαντα -ακόμη και νησιώτικες εκδοχές- στον περιφερειάρχη.

Οι μικροί μαθητές της δευτέρας του 45ου δημοτικού σχολείου, έμαθαν την νοηματική για να μπορούν να επικοινωνήσουν χωρίς κανένα πρόβλημα, με μαθήτρια του σχολείου, που είχε δυσκολία στην ακοή. Πλέον οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου γνωρίζουν να επικοινωνούν και στην νοηματική και ταυτόχρονα στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα, όπως τους το εμφύσησαν οι δάσκαλοί τους.

«Στέλνετε μήνυμα αλληλεγγύης σε ολόκληρη την κοινωνία. Ο σεβασμός στον συνάνθρωπο και η αναγνώριση ότι όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα στη χαρά, στη γιορτή, στη συμμετοχή είναι το πιο σπουδαίο μάθημα. Νοιάζεστε για το διπλανό σας και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος για έναν σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας προς τους μαθητές και συνεχάρη τα μέλη της  εκπαιδευτικής κοινότητας για την πρωτοβουλία τους να  διδάξουν στους μαθητές την καλλιέργεια κοινωνικών συμπεριφορών, αλλά και τις οικουμενικές αξίες της ελευθερίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης.

Τους μαθητές συνόδευαν η Διευθύντρια του 45ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας  Ερμιόνη Τσιλιγκιριάν, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Ελένη Αναστασοπούλου, Αγγελική Ζερβή, Πολύδωρος Μουρίκης, η μουσικός Ελένη Λουκοπούλου και η δασκάλα Νοηματικής Γλώσσας Μαρία Δρόλια.

 

Τους μαθητές υποδέχτηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επίσης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος, ο  Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας, ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Διονυσία Μαράτου και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις