Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σοκαριστική περιπέτεια Πατρινού που έπεσε θύμα εκβιασμού και ληστείας από 32χρονο

Σοκαριστική περιπέτεια Πατρινού που έπεσ...

Ευτυχώς ο δράστης έπεσε στα χέρια των Αστυνομικών

Μια περιπέτεια που θυμίζει κινηματογραφική ταινία έζησε σύμφωνα με πληροφορίες ένας 53χρονος Πατρινός ο οποίος έπεσε θύμα εκβιασμού αλλά και ληστείας από 32χρονο ο οποίος τελικά συνελήφθη. Αρχικά ο 32χρονος άνοιξε το αυτοκίνητο του θύματος και του άρπαξε το κινητό του τηλέφωνο, την ταυτότητα και άλλα χρήσιμα έγγραφα που είχε μέσα σε αυτό.

Εν συνεχεία ήρθε σ’ επαφή μαζί του και του απαίτησε το ποσό των 150 ευρώ προκειμένου να τους επιστρέψει τα προσωπικά του αντικείμενα κι έγγραφα. Ο 53χρονος αποφάσισε να μην επικοινωνήσει με την Αστυνομία και έτσι πήγε στο ραντεβού συνοδευόμενος από έναν υπάλληλο του καταστήματος έξω από το οποίο ήταν παρκαρισμένο το Ι.Χ..

Εκεί ο δράστης τον απείλησε με μαχαίρι και του άρπαξε 100 ευρώ, επιστρέφοντάς του όμως μόνο το κινητό του τηλέφωνο, ενώ τα υπόλοιπα έγγραφα κ.α.. τα πέταξε σε παρακείμενο κάδο απορριμμάτων. Όταν το θύμα πήγε να τα πάρει δέχθηκε νέα επίθεση από τον 32χρονο ο οποίος του πήρε το τηλέφωνο της γυναίκας του για το οποίο του ζητούσε 50 ευρώ.

Ακολούθησε διαπληκτισμός ο οποίος έγινε αντιληπτός από τους γείτονες που κάλεσαν την Αστυνομία. Λίγο αργότερα ο δράστης έπεφτε τελικά στα χέρια των αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο.

Στην σχετική της ανακοίνωση η Αστυνομία αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

"Συνελήφθη, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη ληστείας, κλοπής και εκβίασης.

Ειδικότερα, την 12/12/2018 το βράδυ, στην Πάτρα, ο δράστης αφαίρεσε από ανασφάλιστο αυτοκίνητο 53χρονου ημεδαπού, ένα κινητό τηλέφωνο, μια τραπεζική κάρτα και διάφορα έγγραφα.

Στη συνέχεια, ο 32χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον παθόντα και απαίτησε εκβιαστικά την καταβολή του χρηματικού ποσού των (150) ευρώ, προκειμένου να του επιστρέψει τα κλεμμένα αντικείμενα.

Ο παθόντας ενέδωσε στις προτροπές του δράστη και κατά την συνάντηση που ακολούθησε, ο 32χρονος απειλώντας τον, του αφαίρεσε τμηματικά το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ, αποδίδοντάς του, μέρος των κλοπιμαίων και γνωστοποιώντας του σημείο (κάδο απορριμμάτων), στο οποίο είχε πετάξει τα υπόλοιπα.

Κατά την μετάβαση του παθόντα στον κάδο απορριμμάτων, ο δράστης τον ακολούθησε και με την άσκηση σωματικής βίας, του αφαίρεσε ένα ακόμα κινητό τηλέφωνο, απαιτώντας την καταβολή των πενήντα ευρώ, για να το επιστρέψει, πράγμα το οποίο ο παθόντας έπραξε.

Στο σημείο, μετά από ειδοποίηση διερχόμενων πολιτών, μετέβησαν άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, που περιπολούσαν στην περιοχή, οι οποίοι ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον δράστη.

Στην κατοχή του 32χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν το κινητό τηλέφωνο, που μόλις είχε αφαιρέσει, καθώς και το χρηματικό ποσό των πενήντα ευρώ, τα οποία αφού κατέσχεσαν, απέδωσαν στον παθόντα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών."

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις