Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Aνδρέας Κατσανιώτης: «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω….. για τα δημόσια ΙΕΚ»

Aνδρέας Κατσανιώτης: «Φωνή βοώντος εν ...

Κατέθεσε ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου κατέθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης για την κατάσταση αποσύνθεσης που παρουσιάζουν τα Δημόσια ΙΕΚ της χώρας, έπειτα από επιστολή – έκκληση της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Δ.ΙΕΚ., όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι, η καθ΄ ύλην αρμόδια αρχή – Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης - δηλώνει αναρμοδιότητα, καταδεικνύοντας το  Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης  (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), ως υπεύθυνο της οικονομικής διαχείρισης ενώ από την άλλη μεριά ΙΝΕΔΙΒΙΜ, υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει χρηματοδότηση από το Υπουργείο.

Ο κ. Κατσανιώτης, αναφερόμενος στο θέμα, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Η Κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους πρακτικές, πετώντας το μπαλάκι ο ένας στον άλλον.

Την ώρα που η Κυβέρνηση διατυμπανίζει ότι στηρίζει τη Δημόσια παιδεία για να εξυπηρετήσει επικοινωνιακά παιχνίδια, την ίδια ώρα κάνει ό,τι μπορεί για να υποβαθμίσει το θεσμό της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης τις δημόσιες δομές εκπαίδευσης που τον υπηρετούν.

Ο κ. Γαβρόγλου, αυτή τη φορά θα πρέπει να μας απαντήσει. Και θα πρέπει να το κάνει άμεσα, βάζοντας στην άκρη την προσφιλή τακτική της σιωπής.

Να μας εξηγήσει τους λόγους που δεν εξασφάλισε έγκαιρα τα απαραίτητα κονδύλια, με αποτέλεσμα τα Δ.ΙΕΚ να αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων, τόσο σε διαχειριστικό όσο και σε λειτουργικό επίπεδο.

Ο Κ. Γαβρόγλου έχει την πολιτική ευθύνη  να απαντήσει σε όλους τους σπουδαστές των Δ.ΙΕΚ, που αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν έξοδα υλικών εκπαίδευσης, τους πραγματικούς λόγους, που οδηγεί σταδιακά το θεσμό της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην πλήρη απαξίωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις