Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άγνωστοι στα σχολεία της Πάτρας καλούν τους μαθητές σε καταλήψεις για το Μακεδονικό – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Άγνωστοι στα σχολεία της Πάτρας καλούν τ...
Βγενόπουλος Φάνης

Απεσταλμένοι της οργάνωσης προσεγγίζουν τους μαθητές

Με πρόσχημα το Μακεδονικό, άγνωστοι προσπαθούν να προσεγγίσουν μαθητές της Πάτρας, και τους καλούν να προχωρήσουν σε καταλήψεις των σχολείων τους. Το φαινόμενο ξεκίνησε από  τη Μακεδονία, όπου μόλις 21 σχολεία από τα 2.500 που έχει η Κεντρική Μακεδονία έμειναν κλειστά επειδή μικρές ομάδες μαθητών, προχώρησαν σε κατάληψη.

Ωστόσο, όπως φαίνεται στους σχεδιασμούς των συγκεκριμένων κύκλων είναι οι καταλήψεις να προχωρήσουν σε όλη τη χώρα.

Ένταση στην πορεία των μαθητών στην Αθήνα - Έσπασαν τράπεζα και στάσεις - Άγρια επεισόδια στην Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο thebest.gr, τέσσερα άτομα προσέγγισαν το μεσημέρι της Πέμπτης, ένα τουλάχιστον ένα σχολικό συγκρότημα της Πάτρας και κάλεσαν τους μαθητές να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου για το Μακεδονικό.

Οι άνδρες αυτοί, συνομίλησαν με τους μαθητές από τα κάγκελα, την ώρα τους διαλείμματος και τους ρώτησαν εάν «έχουν κάνει κατάληψη για τα εθνικά θέματα» και όταν έλαβαν αρνητική απάντηση τους ξαναρώτησαν εάν «προτίθενται να κάνουν κατάληψη».

Όταν και πάλι έλαβαν αρνητική απάντηση από τους μαθητές, τότε τους είπαν πως «δεν αγαπούν την Ελλάδα».

Αν και οι απεσταλμένοι, δεν δήλωσαν την ταυτότητά τους στους μαθητές, φρόντισαν πριν φύγουν, να αφήσουν την υπογραφή τους γράφοντας το σύνθημα «Χρυσή Αυγή» με κόκκινο σπρέι σε εξωτερικό τοίχο του σχολείου κοντά στην είσοδο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

Η κίνηση αυτή έγινε αντιληπτή από μαθητές του σχολείου, μόλις σχόλασαν και μάλιστα, επιχείρησαν να σβήσουν το σύνθημα, ξύνοντας τη μπογιά.

Αν και η Χρυσή Αυγή αποφεύγει να πει ότι βρίσκεται πίσω από τις καταλήψεις σχολείων ωστόσο, χθες στη Βουλή ο βουλευτής της οργάνωσης Παναγιώτης Ηλιόπουλος ανέφερε πως «η Χρυσή Αυγή χαιρετίζει τους Έλληνες μαθητές που είναι ενάντια στον εθνομηδενισμό».

Όπως έχει καταγγελθεί από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, η δια ζώσης προσέγγιση των μαθητών από τη Χρυσή Αυγή, αποτελεί μια μόνο μέθοδος που χρησιμοποιεί η οργάνωση για να προσεγγίσει τους μαθητές. Οι άλλες είναι στέλνοντάς τους μηνύματα στο κινητό και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, καλώντας τους  «απροκάλυπτα τους μαθητές σε κινητοποιήσεις με το πρόσχημα των εθνικών θεμάτων, ενώ στην πραγματικότητα θέλουν να σπείρουν τον διχασμό στην εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου να καταγράψουν δυνάμεις ως δικές τους» όπως είχε πει ο κ. Γαβρόγλου.

Αλλά και η ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή της, καλεί τους εκπαιδευτικούς «να αποκαλύψουν το φασιστικό και εθνικιστικό σχεδιασμό και τους κινδύνους που φέρνει, συζητώντας και για τη διεκδίκηση των σημερινών μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων της νέας γενιάς».

Την ίδια ώρα σήμερα στην Αθήνα, η «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας» διοργάνωσε συλλαλητήριο στα Προπύλαια, ενάντια στις «εθνικιστικές καταλήψεις» για τη Μακεδονία, με μαζική συμμετοχή εκ μέρους των μαθητών.

Σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας μαθητές προχώρησαν σε καταλήψεις των σχολείων τους στην Αιτωλοακαρνανία και στην Ηλεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις