Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Προβάλλεται απόψε το «Ελ Τόπο – El Topo» του Αλεχάντρο Χοδορόφσκι

Πάτρα: Προβάλλεται απόψε το «Ελ Τόπο – E...

Στο Bright Side στις 21.00 - Η προβολή είναι αφιερωμένη στον Γιάννη Αδαλόπουλο

Απόψε Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 στις 21.00 θα προβληθεί στο χώρο του αναγνωστηρίου Bright Side στην οδό Φιλοποίμενος 45, στην Πάτρα ένα σπάνιο φιλμ το «Ελ Τόπο – El Topo» του 89χρονου σήμερα θρυλικού σκηνοθέτη Αλεχάντρο Χοδορόφσκι - Alejandro Jodorowsky. Το φιλμ από το Μεξικό, είναι παραγωγής του 1970, είναι έγχρωμο και έχει διάρκεια 125 λεπτά. Παίζουν οι: Alejandro Jodorowsky, Brontis Jodorowsky, Jose Legarreta, Alfonso Arau.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προβολή είναι αφιερωμένη από τον Νίκο Καββαδία που επιμελείται τις επιλογές ταινιών του Bright side, στον ακριβό φίλο του, τον αξέχαστο Γιάννη Αδαλόπουλο, που λάτρευε τις εικόνες του Χιλιανού μάγου της μεγάλης οθόνης.

Το «El Topo» θεωρείται και μια από τις θρυλικές “χαμένες” ταινίες, που παιζόντουσαν το '70, επί μήνες σε μια αίθουσα της Νέας Υόρκης, σε μεταμεσονύκτια φυσικά προβολή.

"Είναι σχεδόν άθλος να περιγράψει κανείς αυτό το ψυχεδελικό acid western. Η ταινία, που διαρκεί δύο ώρες, απαρτίζεται από δύο μέρη: το πρώτο, ένα σουρεαλιστικό western και το δεύτερο, μια ιστορία αγάπης, συγχώρεσης και αναγέννησης! Πυροβολισμοί σε υπηρεσία αποδόμησης των σπαγγέτι γουέστερν του Sergio Leone, όντα μεταλλαγμένα, καλόγεροι, νάνοι, ποτάμια αίματος, αποκρυφιστική φιλοσοφία, χριστιανισμός και παγανισμός, απόκοσμη ψυχεδελική μουσική (ο ίδιος ο Jodorowsky μεταξύ των συνθετών του σάουντρακ της ταινίας) και ερμηνείες φανερά επηρεασμένες από το θέατρο στο οποίο έχει επιδοθεί ιδιαίτερα ο σκηνοθέτης, έχοντας ήδη σκηνοθετήσει πολλές παραστάσεις στο Μεξικό.

Έχοντας κερδίσει τον θαυμασμό και την υποστήριξη του John Lennon και της Yoko Ono (αλλά όχι και των κριτικών) παιζόταν με ιδιαίτερη επιτυχία για έξι μήνες ειδικά στη Νέα Υόρκη, ως η πρώτη μεταμεσονύχτια cult ταινία στις Ηνωμένες Πολιτείες." (Νίκος Τερζής, PhD - camerastyloonline)

Είσοδος ελεύθερη στην προβολή.

Ελάχιστη κατανάλωση καφές/ ρόφημα/ποτό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture