Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εμπορικός Σύλλογος Πατρών: Χαιρετίζουμε τη δέσμευση Σπίρτζη για υπογειοποίηση του σιδηροδρόμου

Εμπορικός Σύλλογος Πατρών: Χαιρετίζουμε ...

Πρέπει να σταματήσουμε τον καταγγελτικό λόγο & την εσωστρέφεια και να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας αξίζει

Ανακοίνωση σχετικά με την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής, εξέδωσε ο Εμπορικός και Εισαγωγικός σύλλογος Πάτρας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «η περιοχή και η πόλη μας για αρκετά χρόνια έχουν υποβαθμιστεί από την έλλειψη ή την καθυστέρηση κρίσιμων υποδομών. Οι οδικοί άξονες και ο σιδηρόδρομος παρέμεναν επί χάρτου, το φυσικό αέριο στο διάλογο, η παράδοση του παραλιακού μετώπου μόνο στα λόγια κλπ. Η παράδοση της Ολυμπίας Οδού, της Ιονίας οδού, του παραλιακού μετώπου, του πλατανόδασους αλλά και η δέσμευση του Υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη για υπογειοποίηση του σιδηροδρόμου από το Ρίο έως τον Άγιο Διονύσιο, την οποία και χαιρετίζουμε, δεν μπορούν να αποτελέσουν  παρά νέα καλά δεδομένα για την ανάπτυξη και αναβάθμιση της πόλης και της περιοχής.

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών στάθηκε ευθύς εξ’ αρχής δίπλα στη θέση των Φορέων της περιοχής για όσο πιο εκτεταμένη υπογειοποίηση,  ώστε η πόλη να μη χωριστεί στα δύο. Η πόλη και οι Φορείς της πρέπει να συνεχίσουν τη διεκδίκηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων: λειτουργία φράγματος Πείρου – Παράπειρου, φυσικό αέριο, εμπορικό λιμάνι, αξιοποίηση θαλασσίου μετώπου, νέα τεχνολογία δικτύου 5G, ΠΑΤΡΩΝ – ΠΥΡΓΟΥ κλπ. Πρέπει να σταματήσουμε τον καταγγελτικό λόγο και την εσωστρέφεια και να διεκδικήσουμε  το μέλλον που μας αξίζει. Η πόλη μας πρέπει να γίνει σύγχρονη και λειτουργική, χωρίς φόβο στο «νέο», με προοπτική και όραμα, κέντρο ανάπτυξης και παραγωγής.

Κατά τη συνάντηση του Προέδρου του ΕΕΣΠ με τον Υπουργό κ. Σπίρτζη, ο Πρόεδρος κατέθεσε άλλη μια φορά τα αιτήματα των Φορέων της περιοχής και σύντομα θα προχωρήσουμε σε ημερίδα ιεράρχησης των προβλημάτων. Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών θα συνεχίσει την προσπάθεια μαζί με όλους τους Φορείς που αγωνίζονται για την ανάπτυξη της περιοχής και της πόλης για τη θέση που μας αξίζει».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις