Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ομιλία-συζήτηση με τον Αθανάσιο Λερούνη για τους Έλληνες στην Κεντρική Ασία

Πάτρα: Ομιλία-συζήτηση με τον Αθανάσιο Λ...

Η εκδήλωση της Κοινο_Τοπίας θα επικεντρωθεί και τη φυλή των Καλλάς

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία (www.koinotopia.gr) στο πλαίσιο των δράσεων της για τη βαθύτερη γνώση της ιστορίας και του πολιτισμού διοργανώνει εκδήλωση με προσκεκλημένο ομιλητή τον Αθανάσιο Λερούνη και θέμα: Η Ελληνική Παρουσία στην Κεντρική Ασία και οι Απόηχοί της στην Παγανιστική Παράδοση της Φυλής των Καλλάσσα του Β.Δ. Πακιστάν.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 στις 7μμ στην αίθουσα διαλέξεων του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών ‘‘Κωστής Στεφανόπουλος’’ στην οδό Φιλοποίμενος 24 και Ρήγα Φεραίου, γ΄όροφος.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση και θα γίνει αναφορά στη βοήθεια που έχει αποσταλεί από την Κοινο_Τοπία αλλά και για το πως αυτό μπορεί να συνεχιστεί και υποστηριχθεί.

Ο Αθανάσιος Λερούνης έχει γεννηθεί στα Καλάβρυτα Αχαΐας πριν από 62 χρόνια. Είναι εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Από το 1994 έως το 2009, μαζί με τα μέλη των Φίλων των Καλλάσσα – Ελλήνων Εθελοντών δραστηριοποιήθηκε στις κοιλάδες των Καλλάσσα ολοκληρώνοντας 25 έργα, με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών υγείας και εκπαίδευσης των κατοίκων τους καθώς και τη στήριξη της αρχέγονης παράδοσης της Φυλής.

Το Σεπτέμβριο του 2009 συλλαμβάνεται από τους Ταλιμπάν και απελευθερώνεται μετά από 7 μήνες. Έκτοτε, μαζί με άλλους Φίλους των Καλλάσσα δραστηριοποιείται για τη συντήρηση των έργων που πραγματοποιήθηκαν στις κοιλάδες τους, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν για το σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκαν. Από το 2011 διδάσκει στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο θέματα που αφορούν την Ελληνική Παρουσία στην Κεντρική Ασία και τους απόηχούς της στις παραδόσεις των Φυλών της Ασίας.

Σχετικά με τους Καλλάς

Τα 2.500-3.000 μέλη της φυλής των Καλλάς ζουν σε μικρούς οικισμούς τριών στενών απομονωμένων κοιλάδων της οροσειράς του Ινδικού Καυκάσου σε υψόμετρο 2.000-2.500μ. Η φυλή των Καλλάς εικάζεται βάσει κάποιων ανθρωπολογικών, κοινωνιολογικών και πολιτισμικών χαρακτηριστικών ότι έλκει την καταγωγή της από τους άνδρες του εκστρατευτικού σώματος του Μ. Αλεξάνδρου που κατέλυσε στην περιοχή το 327 π.Χ.

Οι Καλλάς τιμούν την πολιτιστική κληρονομιά των προγόνων τους και διατηρούν αναλλοίωτη την πλούσια παράδοσή τους, τα ήθη, τα έθιμα, τη γλώσσα, τη θρησκεία, τις ιστορίες, τα τραγούδια, τους χορούς, τις τελετές και τις μεγάλες γιορτές τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις