Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Τουρκία απελευθέρωσε τον αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον

Η Τουρκία απελευθέρωσε τον αμερικανό πάσ...

Ο πάστορας συγκινήθηκε κι έκλαψε την ώρα της ανάγνωσης της απόφασης

Τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε σήμερα την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο μιας διπλωματικής διαμάχης μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον, μια εξέλιξη που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο κρατών συμμάχων στο ΝΑΤΟ.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον Μπράνσον, ο οποίος κατηγορείτο για τρομοκρατία, σε φυλάκιση 3 ετών και ενάμιση μήνα, δηλώνοντας όμως δεν θα παραμείνει άλλο υπό κράτηση λόγω του χρόνου που έχει παραμείνει προφυλακισμένος.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο πάστορας συγκινήθηκε κι έκλαψε την ώρα της ανάγνωσης της απόφασης. Πριν από την ανακοίνωση αυτή είπε ενώπιον του δικαστηρίου: «Είμαι αθώος. Αγαπώ τον Χριστό, αγαπώ την Τουρκία».

Η υπόθεση σε βάρος του Άντριου Μπράνσον, ενός ευαγγελικού πάστορα από τη Βόρεια Καρολίνα, που ζούσε στην Τουρκία για περισσότερα από 20 χρόνια και συνελήφθη πριν από δύο χρόνια, είχε οδηγήσει στην επιβολή δασμών εκ μέρους των ΗΠΑ, σε βάρος της Τουρκίας. Ο πάστορας βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό από τον Ιούλιο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter: «Ο ΠΑΣΤΟΡΑΣ ΜΠΡΑΝΣΟΝ ΜΟΛΙΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ».

Ο Μπράνσον κατηγορήθηκε για διασυνδέσεις με Κούρδους μαχητές και υποστηρικτές του πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο οι τουρκικές αρχές θεωρούν ως τον ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος του 2016.

Νωρίτερα σήμερα, αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο δικαστήριο ότι οι καταθέσεις που αποδόθηκαν σε εκείνους σε βάρος του πάστορα ήταν ανακριβείς.

Ο Άντριου Μπράνσον εμφανίστηκε στο δικαστήριο στη δυτική πόλη Αλιάγα φορώντας μαύρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και κόκκινη γραβάτα. Η σύζυγός του Νόριν παρακολουθούσε την ακροαματική διαδικασία από τις θέσεις των επισκεπτών.

«Δεν κατανοώ πώς αυτό σχετίζεται με εμένα» απάντησε ο Μπράνσον, ενώ ο δικαστής έθετε ερωτήματα σε έναν εκ των μαρτύρων κατηγορίας. Ο κατηγορούμενος είπε ότι ο δικαστής ρωτούσε τον μάρτυρα για γεγονότα στα οποία ο ίδιος δεν ενεπλάκη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις