Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μικρή Περιμετρική Πάτρας: Το παράδοξο του κόμβου των Ταμπαχάνων και η "Οδύσσεια" όσων θέλουν να στρίψουν... αριστερά

Μικρή Περιμετρική Πάτρας: Το παράδοξο το...
Χριστακόπουλος Θάνος

Έντονα τα παράπονα

Μεγάλη αναστάτωση και πολλά αναπάντητα ερωτηματικά συνεχίζει να προκαλείς στους οδηγούς, επαγγελματίες και μη, το απαγορευτικό αριστερής στροφής που υπάρχει στα Ταμπάχανα στην έξοδο της Μικρής Περιμετρικής της Πάτρας. Το παράδοξος της υπόθεσης που φαίνεται να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στο σημείο έχει καταγράψει πρώτο το thebest.gr πριν καν παραδοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος που αλλάζει τις κυκλοφοριακές συνήθειες των Πατρινών.

Όσοι οδηγοί φθάνουν στο σημείο με πρόθεση να κατευθυνθούν προς Αρόη, Σύνορα, Εγλυκάδα κτλ., βρίσκονται ξαφνικά προ μιας δυσάρεστης εξέλιξης αφού δεν υπάρχει πρόβλεψη στον κόσμο για αριστερή στροφή. Έτσι ουσιαστικά εγκλωβίζονται και υποχρεωτικά πρέπει να συνεχίσουν ευθεία στην Τρίτου Ορειβατικού και να φτάσουν ουσιαστικά μέχρι την οδό Γούναρη, στην πλατεία Μαρούδα κι εκεί να στρίψουν αριστερά στον Άγιο Αθανάσιο (ουσιαστικά και πάλι κατά παράβαση των πινακίδων).

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι όλον αυτό τον κύκλο ελάχιστοι τον κάνουν με τους περισσότερους, όταν στην Ταμπάχανα δεν υπάρχει Τροχαία, να ρισκάρουν στρίβοντας αριστερά. Αυτή τους όμως η επιλογή μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα καθώς την ίδια ώρα ανάβει πράσινο και στην οδό Τρίτου Ορειβατικού από όπου τα οχήματα μπορούν νόμιμα να στρίψουν δεξιά προς την οδό Μεσσάτιδος. Όποιος δεν θέλει να παρανομήσει έχει δύο επιλογές οι οποίες έχουν όμως επίσης μεγάλα μειονεκτήματα.

Η πρώτη είναι η εξής: Στα φανάρια της Περιμετρικής πριν το τούνελ, να στρίψουν αριστερά προς την οδό Φολόης, όπως δείχνει και η σχετική πινακίδα. Το φανάρι είναι της… υπομονής και το πράσινο ανάβει για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Αυτό όμως δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Μετά την οδό Φολόης πρέπει να στρίψουν και πάλι αριστερά και να μπουν στην Κωνσταντίνου Πρεβεδούρου.

Ένα στενό δρομάκι διπλή κατεύθυνση, όπου συνήθως υπάρχουν παρκαρισμένα οχήματα και αν συναντηθείς με άλλο αυτοκίνητο από την αντίθετη κατεύθυνση θα πρέπει να κάνεις μανούβρες και να ταλαιπωρηθείς αρκετά μέχρι να βγεις στην Παύλου Παυλοπούλου.

Από εκεί είτε πάλι αριστερά, είτε κινείσαι προς την οδό Αρόης από όπου, στην περίπτωση που θέλεις να πας Σύνορα ή Εγλυκάδα πρέπει να βγεις στην οδό Μεσσάτιδος και να μπλέξει ξανά στα μπλοκαρισμένα Ταμπάχανα.

 

 

Αυτά είναι τα πρώτα συμπεράσματα από τη λειτουργία της Μικρής Περιμετρικής της Πάτρας – Τι θα κάνει η Περιφέρεια για το μποτιλιάρισμα στα Ταμπάχανα

 

 

Η δεύτερη επιλογή είναι μετά το τούνελ να στρίψεις δεξιά, στην Εϋνάρδου, δηλαδή σε έναν από τους δρόμους που κατεβαίνει στην Γερμανού. Να περιμένει υπομονετικά στα φανάρια και από εκεί να στρίψεις αριστερά για να μπεις στην οδό Γερμανού, να προστεθείς σε όσα αυτοκίνητα κινούνται από το κέντρο της Πάτρας και στην συνέχεια να στρίψεις αριστερά στην πλατεία των Ταμπαχάνων προς τα φανάρια της Περιμετρικής για να μπεις στην Μεσσάτιδος και να συνεχίσεις την πορεία σου προς οδό Αρόης ή 12ου Συντάγματος κτλ..

Με άλλα λόγια ενώ έχει γλιτώσει την κίνηση, επιλέγοντας την Περιμετρική, να μπλέξει άσκοπα στο κυκλοφοριακό και να γίνεις κι εσύ ένα κομμάτι του προβλήματος που δημιουργείται τις ώρες αιχμής στο σημείο.

Όλο αυτό το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί χαρακτηρίζεται τουλάχιστον «παράδοξο» από τους οδηγούς με τον πρόεδρος μάλιστα των ιδιοκτητών ταξί της Πάτρας, Παναγιώτη Σκέντζο να χαρακτηρίζει το πρόβλημα άλυτο». Ο εκπρόσωπος των επαγγελματιών οδηγών της πόλης που είναι όλη την ημέρα στους δρόμους της Πάτρας, υποστηρίζει ότι η δημιουργία ενός κυκλικού κόμβου, όπως εκείνος που υπάρχει στο Κουκούλι, θα είχε αντιμετωπίσει εξ΄ αρχής το πρόβλημα. Υποστηρίζει ότι η μελέτη που έγινε ήταν πρόχειρη και ζητά άμεσα παρεμβάσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις