Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βουγιουκλάκης, Κοντού, Αλεξανιάν και άλλοι σε εκδήλωση για τον Αλέκο Σακελλάριο - Στην Πάτρα υπάρχει οδός με το όνομα του αξέχαστου σκηνοθέτη

Βουγιουκλάκης, Κοντού, Αλεξανιάν και άλλ...

Την Παρασκευή 21/9 στις 20.00 στο "Αστήρ" η εκδήλωση για το βιβλίο - αυτοβιογραφία «Λες και Ήταν Χθες»

Όπως ήδη έχουμε γράψει, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, στις 20.00 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Αστήρ στην οδό Αγ. Ανδρέου και Αράτου στην Πάτρα, θα πραγματοποιηθεί μία μοναδική εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του αξέχαστου  σκηνοθέτη, σεναριογράφου και θεατρικού συγγραφέα Αλέκου Σακελλάριου (1913-1991).

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στην προσωπικότητα του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη και σεναριογράφου και τη συμβολή του στον Ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο. Στη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιείται με την πρωτοβουλία της συζύγου του, κ. Τίνας Σακελλάριου και την στήριξη της Φίνος Φιλμ και των εκδόσεων Μένανδρος, (είναι η πρώτη σειράς εκδηλώσεων που θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με αφορμή τη συμπλήρωση των 105 χρόνων από τη γέννησή του Αλέκου Σακελλάριου), θα παρουσιαστεί και το βιβλίο-αυτοβιογραφία του «Λες και Ήταν Χθες» (β' έκδοση) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σμυρνωτιάκης.

Όπως ανέφερε η σύζυγός του, Τίνα Σακελλάριου, με μεγάλη χαρά ξεκινάμε τις εκδηλώσεις για τον Αλέκο Σακελλάριο και μάλιστα αποφασίσαμε η πρώτη να γίνει στην Πάτρα. Αγαπώ την Πάτρα και τους ανθρώπους της. Το ίδιο και ο Αλέκος. Την επισκεπτόμασταν συχνά. Είχε έρωτα με αυτήν την πόλη. Εξ’ ου και η ταινία «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης». Αλλά και η Πάτρα απ’ ότι φαίνεται αγαπά τον Αλέκο. Υπάρχει ακόμα και οδός με το όνομά του. Από την οποία πέρασα και στάθηκα με μεγάλη συγκίνηση στο προηγούμενο ταξίδι μου.

Η οδός είναι κοντά στην Κανελλοπούλου στην Αγυιά.

Για τη ζωή, το έργο, καθώς και το βιβλίο-αυτοβιογραφία του Αλέκου Σακελλάριου θα μιλήσουν στην εκδήλωση οι:

             Κατερίνα Καρρά, διδάσκουσα -τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών

             Ηλίας Παπαθανασίου, Καθηγητής λογοθεραπείας

             Τάκης Βουγιουκλάκης, σκηνοθέτης

             Δημήτρης Μαλισσόβας, σκηνοθέτης

             Τίνα Σακελλάριου.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Μάρω Κοντού, Κώστας Αποστολάκης, Χριστίνα Αλεξανιάν.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νατάσσα Ράγιου.

*Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν αποσπάσματα από τις ταινίες του, ενώ θα ακολουθήσει ζωντανό μουσικό αφιέρωμα με τραγούδια που έγραψε ο ίδιος και ακούστηκαν στις ταινίες του. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν οι:

Πέπη Θωμογιαννοπούλου, Γιώργος Κοτανίδης, Μαρία Νικολοπούλου, με τη συνοδεία μουσικών και της παιδικής χορωδίας του Ωδείου Σωτηροπούλου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εκ των χορηγών της εκδήλωσης είναι η Λουξ και η Φίνος Φιλμ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις