Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το χθες, το σήμερα και το αύριο του παλιού κολυμβητηρίου της Αγυιάς - Από τη δόξα του παρελθόντος στην κληρονομιά του αύριο

Το χθες, το σήμερα και το αύριο του παλι...

Δείτε ΦΩΤΟ

Για την κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια έχουν χυθεί τόνοι μελάνι και έχουν λεχθεί πολλά, όπως επίσης και για τις προοπτικές αξιοποίησης του χώρου. Το κολυμβητήριο της Αγυιάς που τη δεκαετία του ’80 φιλοξενούσε το ΝΟΠ αποτελούσε σήμα κατατεθέν όχι μόνο για τις αγωνιστικές δραστηριότητες του Ναυτικού Ομίλου αλλά και για όσους ήθελαν να μάθουν ή λάτρευαν απλώς το κολύμπι.

Δείτε τις εικόνες από εκείνα τα χρόνια που η χτυπούσε η … καρδιά όσων αγαπούσαν το υγρό στοιχείο.

Οι φωτογραφίες είναι από την σελίδα Patras Memories «Αναμνήσεις από την παλιά Πάτρα»).

Ο χώρος επιτέλους αλλάζει προσεχώς. Ενόψει της διοργάνωσης των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων που θα διοργανώσει η Πάτρα στο χώρο θα κατασκευαστούν δυο γήπεδα και για τη διαμόρφωσή του σε σύγχρονο αθλητικό κέντρο .

Άμεσα θα ξεκινήσει η κατασκευή δυο γηπέδων σε τέτοιες διαστάσεις που θα μπορούν να φιλοξενήσουν όλα τα αθλήματα, beach soccer, volley, handball, tennis. Αυτοί οι δύο χώροι θα αποτελέσουν κληρονομιά των Μεσογειακών στην περιοχή, ώστε να φιλοξενούν μεγάλες Διεθνείς Διοργανώσεις στο μέλλον, αλλά και να τους απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Πάτρας.

 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού, στα τέλη Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης και έως τον Μάρτιο 2019 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα των ελαφρών κατασκευών, που θα αναπτυχθούν στους χώρους του πρώην κολυμβητηρίου.

Το κόστος και την κατασκευή του σύγχρονου αθλητικού κέντρου θα αναλάβει πλήρως η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις