Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μάντρες, συρματοπλέγματα και σκαλοπάτια που τα ξέρουν μόνο οι ντόπιοι - Οι περιοχές εκτός των Αραχωβιτίκων Αχαϊας που θυμίζουν "Μάτι"

Μάντρες, συρματοπλέγματα και σκαλοπάτια ...

Πανελλήνια αίσθηση από το ρεπορτάζ του thebest

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο το ρεπορτάζ του thebest για τις περιοχές της Αχαϊας στην παραλιακή της ζώνη που θυμίζουν το Μάτι της Ανατολικής Αττικής σε ο,τι τουλάχιστον αφορά τη δυσκολία πρόσβασης στην ακτογραμμή εξαιτίας της οικιστικής ανάπτυξης και της μη ύπαρξης δίοδων προς τη θάλασσα.

Αραχωβίτικα: Το «Mάτι» της Πάτρας... Ανύπαρκτη η πρόσβαση στη θάλασσα – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Η περίπτωση των Αραχωβιτίκων σαφώς και δεν είναι η μοναδική όπως επεσήμανε και το thebest στο ρεπορτάζ του.

Η κατάσταση από τα Καμίνια μέχρι τη Ροδινή είναι προβληματική σε πολλά σημεία.

Αραχωβίτικα, Τσουκαλέικα, Βραχνέικα και Ψαθόπυργος εκτιμώνται ως «δυσκολότερες» περιοχές ακόμη και από το Μάτι Αττικής σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει ο πρώην αντιδήμαρχος Πάτρας Γιώργος Σιγαλός στην εφημερίδα "Πελοπόννησος".

Σε αυτές τις περιοχές δεν υπάρχουν δίοδοι που να οδηγούν στη θάλασσα και ο διερχόμενος συναντά μάντρες, συρματοπλέγματα και σκαλοπάτια τα οποια γνωρίζουν μόνο οι ντόπιοι.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα είναι πολύπλοκο και ευθύνες έχει και η τοπική αυτοδιοίκηση από παλιά όπως και οι κρατικές υπηρεσίες (κτηματική διοίκηση).

Αυτό που άπαντες επισημαίνουν είναι ότι η τραγική ιστορία της Αττικής θα πρέπει να γίνει μάθημα και να προχωρήσουν άμεσα οι μελέτες και οι διαδικασίες για να μπει τάξη στις ακτογραμμές τςη Αχαϊας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις