Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνέχισε τις συναντήσεις με πολίτες ο Γιώργος Μαυραγάνης

Συνέχισε τις συναντήσεις με πολίτες ο Γι...

Παρέστη και την εκδήλωση της ΔΗΜ.ΤΟ. Αιγιάλειας

Τις συναντήσεις με πολίτες συνέχισε ο Αχαιός πρώην Υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης. Συγκεκριμένα, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο , μεταξύ άλλων, είχε επαφές με πολίτες στην πλατεία Νόρμαν και τα Ζαρουχλέικα της Πάτρας. Όπως τόνισε ο ίδιος στους συνομιλητές του, από αυτές τις επαφές βγαίνει σοφότερος καθώς του δίνουν την δυνατότητα να γίνεται δέκτης των απόψέων τους αδιαμεσολάβητα.

Ο πρώην Υφυπουργός αναφέρθηκε στις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται για άλλη μια φορά επικίνδυνη για τα συμφέροντα της χώρας μας.

Ειδικότερα για τις προβλέψεις της Ε.Ε. τόνισε ότι από την τακτική Ενδιάμεση Έκθεσή της, επιβεβαιώνεται ο εγκλωβισμός της ελληνικής οικονομίας στην παγίδα της χαμηλής ανάπτυξης, καθώς σύμφωνα με την έκθεση, η ανάπτυξη το 2018 θα παραμείνει κάτω του 2% του Α.Ε.Π. (1,9%).

Αναφέρθηκε στα παραδείγματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών που ακολούθησαν προγράμματα προσαρμογής όπως η Ιρλανδία, η Κύπρος και η Πορτογαλία, οι οποίες καταγράφουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ανακτώντας την απώλεια πλούτου που υπέστησαν στην περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Αντιθέτως, στην Ελλάδα παρατηρείται στασιμότητα στην εγχώρια κατανάλωση, περιορισμένη αύξηση της απασχόλησης, επενδυτική άπνοια, και αναιμική αύξηση των εξαγωγών, στοιχεία που δεν επιτρέπουν στην οικονομία να αναταχθεί.

Ο Γ. Μαυραγάνης τόνισε ότι η μόνη λύση για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο και να αυξήσει τις οικονομικές επιδόσεις της είναι να εφαρμόσει ένα φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης, και μια κυβέρνηση που θα αναλάβει με υπευθυνότητα να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και να προσελκύσει επενδύσεις, οι οποίες με την σειρά τους θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. «Χρειαζόμαστε άμεσα πολιτική αλλαγή» επεσήμανε ο πρώην Υφυπουργός στις συναντήσεις του με τους πολίτες, και τους κάλεσε να εμπιστευτούν το κυβερνητικό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.

 

Στην εκδήλωση της ΔΗΜ.ΤΟ. Αιγιάλειας

Ο Γ. Μαυραγάνης παρέστη χθες στην πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Αιγιάλειας με επίσημο καλεσμένο τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο πρώην Υφυπουργός συζήτησε με τον Γραμματέα της ΝΔ για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στο περιθώριο της εκδήλωσης, αλλά και για ζητήματα που αφορούν την Αχαΐα.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις