Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε μαύρα χάλια η παραλιακή και στο Ρίο λόγω διάβρωσης –Τι θα γίνει με τα αντιδιαβρωτικά έργα στην Αχαΐα - ΦΩΤΟ

Σε μαύρα χάλια η παραλιακή και στο Ρίο λ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Πρώτο βήμα η ένταξη της μελέτης στο ΕΣΠΑ

Σε άσχημη κατάσταση είναι και φέτος λόγω της διάβρωσης και η παραλιακή του Ρίου. Το οδόστρωμα έχει υποχωρήσει σε διάφορα σημεία, ενώ την ίδια ώρα λόγω της καλοκαιρινής περιόδου, η κίνηση είναι αυξημένη.

Τα ίδια προβλήματα παρατηρούνται και στην άλλη πλευρά της Πάτρας , στην παραλιακή Μονοδενρίου – Βραχνεΐκων. Πρόσφατα το thebest.gr είχε αναδείξει την καθίζηση του δρόμου στα Βραχνέικα, σε σημείο μάλιστα, όπου στρίβει σχολικό. Η κατάσταση λόγω και της στενότητας του δρόμου ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη. Ο Δήμος Πατρέων έκλεισε τη λακκούβα, αλλά σε κοντινό σημείο από εκεί, δημιουργήθηκε μια νέα.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΟ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΑΧΝΕΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΛΑΚΟΥΒΑΣ

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΒΡΑΧΝΕΪΚΑ ΜΕΤΑ

Η διάβρωση τρώει κάθε χρόνο πολύτιμα εκατοστά από τις ακτές όλου σχεδόν του νομού Αχαΐας ενώ «τρώει» και περιουσίες. Σχετική περίπτωση στα Καμίνια είχε αναδείξει το thebest.gr προ μηνών.

Η μελέτη που εκπονήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τελειώνει ,(έχει διαρκέσει 11 χρόνια) αλλά ακόμα χρειάζεται χρόνος για να προκηρυχθούν και πολύ περισσότερο να εκτελεστούν έργα που θα περιορίζουν τις επιπτώσεις του φαινομένου, στην Αχαΐα.

Αχαΐα: H διάβρωση των ακτών ρίχνει δέντρα και ... - The Best News

Η διάβρωση "στοιχειώνει" τις ακτές της Αχαΐας ... - The Best News

 

 

Όπως πληροφορείται το thebest.gr το επόμενο βήμα είναι να σπάσει σε κομμάτια η μελέτη και να υποβληθούν στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση, ώστε να γίνουν έργα στα πιο «επείγοντα» σημεία, δεδομένου ότι δεν επαρκούν τα χρήματα για έργα σε όλο τον νομό.

Μετά από αυτό θα πρέπει να γίνει η προκήρυξη η επιλογή του εργολάβου και η εκτέλεση των εργασιών. Σαφές χρονοδιάγραμμα δηλαδή αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να δοθεί.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις