Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Επιστρέψτε μου την τιμή και την υπόληψή μου"- Ο γνωστός γιατρός της Πάτρας στο δικαστήριο για την υπόθεση που τον είχε οδηγήσει στη φυλακή

"Επιστρέψτε μου την τιμή και την υπ...

Μετά την προσφυγή του στον Άρειο Πάγο η υπόθεση εκδικάζεται ξανά

Για τρίτη φορά εκδικάζεται στο δικαστήριο της Πάτρας η υόθεση γνωστού γιατρού της πόλης που ενώ πρωτόδικα είχε αθωωθεί, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών στη συνέχεια τον καταδίκασε. Έχοντας πλέον αποφυλακιστεί ο γιατρός προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, ο οποίος ακύρωσε λόγω κακοδικίας την απόφαση του Εφετείου και τον παρέπεμψε σε νέα δίκη.

Τελικά απολογήθηκε για τρίτη φορά σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και πιο συγκεκριμένα ότι τον Δεκέμβριο του 2002 προκάλεσε τον θάνατο ασθενούς "κλείνοντας του δύο φορές το οξυγόνο" αλλά και παρέχοντας του μεγάλη δόση καταστατικού φαρμάκου.

Πάτρα: Ξανά στο εδώλιο ο γιατρός που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση- Φέρεται να έκλεισε το οξυγόνο στον ασθενή

Στην απολογία του ο γιατρός εξήγησε με επιστημονικό τρόπο τη δύσκολη κατάσταση της υγείας του ασθενούς αλλά και τις εντολές που έδωσε ως γιατρός τονίζοντας ότι όσοι τον κατηγορούν γέμισαν με ψέματα τη δικογραφία. Τόνισε πως είναι ψέμα ότι λίγο πριν πεθάνει ο ασθενής η κατάσταση της υγείας του είχε καλυτερέψει.

Ανέφερε επίσης ότι είχε προτείνει να φύγει ο ασθενής για το σπίτι του με αναπνευστήρα καθώς φοβόταν το επόμενο σηπτικό σοκ. Ο γιατρός έκανε επίσης λόγο και για τον εθισμό του ασθενούς στα φάρμακα που του χορηγούνταν, μετά από παραμονή 66 ημερών στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Το φάρμακο και ο αναπνευστήρας που άλλαξε «μυστηριωδώς» από το ενήλικο πρόγραμμα στο παιδικό

Ανέφερε ότι δεν υπήρξε λάθος δόση, ότι έγινε σωστή επιλογή φαρμάκου, ενώ παρουσίασε και μια έκθεση πραγματογνώμονα σύμφωνα με την οποία δεν υπήρχε κίνδυνος θανάτου από τη δόση. «Δεν πεθαίνεις από αυτό στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο γιατρός ανέφερε επίσης ότι οι καταγγέλλουσες γιατροί του νοσοκομείου, τρεις εβδομάδες μετά το θάνατο του ασθενούς χορήγησαν στις ίδιες δόσεις το φάρμακο και σε άλλον ασθενή. «Το δήθεν δηλητήριο έδωσαν και οι ίδιες όταν ήταν σε εφημερία» ανέφερε.

Ο γιατρός ανέφερε ότι οι αναπνευστήρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας δεν κλείνουν απλά με ένα κουμπάκι και ότι είναι ασφαλείς. Αρχίζουν να χτυπάνε αμέσως όταν κάτι δε πάει καλά και ότι αν κάποιος τους κλείσει αμέσως φτάνουν στο σημείο τρία άτομα με αποτέλεσμα αυτός που τους έκλεισε να μην προλάβει να κάνει βήμα.

Ήθελαν να με διώξουν από τη ΜΕΘ για προσωπικούς λόγους

 

Το πώς ο αναπνευστήρας του ασθενούς «γύρισε» από το πρόγραμμα των ενηλίκων στο παιδικό, και μάλιστα δύο φορές, είναι κάτι που δεν έχει απαντηθεί. Ο ίδιος πάντως αρνείται κατηγορηματικά ότι είχε σχέση με αυτό.

Τα κίνητρα της κατηγορίας

Τα κίνητρα της κατηγορίας, σύμφωνα με τον γιατρό, είχαν προσωπική βάση. Σύμφωνα με όσα είπε υπήρχε μία ομάδα γιατρών που ήθελε να τον διώξει από τη θέση του στο νοσοκομείο. Ουσιαστικά, σύμφωνα με τη δική του εκδοχή, πρόκειται για σκευωρία από στελέχη στη μονάδα εντατικής θεραπείας που ήταν απείθαρχοι στα καθήκοντά τους και είχαν δημιουργήσει μία κλίκα.

Ο ίδιος έχοντας, όπως είπε 8 γιατρούς στη διάθεση του, θεωρούσε πως θα έπρεπε να παραχθεί έργο, πράγμα για το οποίο το δυναμικό του, όπως τόνισε, δεν είχε όρεξη.

Είμαι εδώ για να μου επιστρέψετε την τιμή και την υπόληψή μου

 


Στο τέλος της απολογίας του ο γιατρός ανέφερε: «Δεν είμαι εδώ για να με αθωώσετε. Είμαι εδώ για να μου επιστρέψετε την τιμή και την υπόληψή μου. Να πάρετε αυτό το Γολγοθά των 16 χρόνων. Για να ξέρουν τα παιδιά μου ότι δεν έχω προδώσει τις ηθικές αξίες που τους δίδαξα».

Ο εισαγγελέας στην αγόρευση του πρότεινε την καταδίκη του γιατρού αφού τον θεωρεί ένοχο.

Η δίκη θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις