Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Καλοκαιρινές βόλτες στην Πράγα και τη Βιέννη

Καλοκαιρινές βόλτες στην Πράγα και τη Βιέννη

Διαδρομές στην «βελούδινη» πόλη του Κάφκα και την αρχοντική πρωτεύουσα της Αυστρίας

Η Πράγα και η Βιέννη αποτελούν προορισμούς παντός καιρού, ιδανικό μάλιστα για οικογένειες, τώρα το καλοκαίρι που οι θερμοκρασίες είναι ιδανικές στην κεντρική Ευρώπη για περιηγήσεις.

Διάρκεια: 5 ημέρες
Αναχωρήσεις: 01,08,15,22/08

1η ημέρα: Αθήνα- Τσέσκυ Κρούμλοβ – Πράγα

Συγκέντρωση  στο αεροδρόμιο και πτήση για την αρχοντική πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη. Άφιξη επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Πράγα. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε τη δεύτερη ομορφότερη πόλη της Τσεχίας  το Τσέσκυ Κρούμλοβ.

Χείμαρροι του ποταμού Βολτάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης η οποία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Ουνέσκο. Θαυμάστε τα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτήρια,  τις εκκλησίες  και τα στενά δρομάκια της.

Τέλος θα καταλήξουμε στην Πράγα. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Πράγα-Ξενάγηση πόλης

Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγησή μας με τη συνοικία των Αλχημιστών, του Ροδόλφου με το Χρυσό Δρομάκι, πριν περάσουμε στην άλλη πλευρά της πόλης, με τη Μάλα Στράνα, το ναό του Αγ. Νικολάου και τη φημισμένη γέφυρα του Καρόλου. Τελειώνουμε με την Εβραϊκή Συνοικία και τον ακριβότερο δρόμο της πόλης, την οδό Παρισινών. Ακολουθεί το Κάστρο Χρατσάνυ, το μοναστήρι Στράχοφ, το Λορέτο, η Αρχιεπισκοπή και ο εντυπωσιακός ναός του Αγ. Βίτου. Στη συνέχεια μέσω της Γέφυρας του Καρόλου, θα καταλήξουμε στη πλατεία της Παλαιάς Πόλης με το Αστρονομικό Ρολόι. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση  όπερας ή Μαύρου Θεάτρου, στην πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα του.

3η ημέρα: Πράγα- Βιεννέζικα Δάση – Μπάντεν - Βιέννη

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και πρωινό ελεύθερο, για να μπορείτε να χαρείτε το Ιστορικό κέντρο της πόλης. Αργά το μεσημέρι  αναχωρούμε για την  εκδρομή στα περίχωρα της Bιέννης, τα περίφημα Βιεννέζικα Δάση. Πρώτα θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού το Xαϊλιγκενκρόιτς. Κατόπιν στην τοποθεσία Mάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Aψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Pοδόλφου, τελευταίου διάδοχου του Θρόνου και της Mαρίας Bετσέρα και τέλος θα κλείσουμε την εκδρομή μας με επίσκεψη και γνωριμία της γνωστής λουτρόπολης Mπάντεν. Χρόνος  ελεύθερος. Αναχώρηση για τη Βιέννη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Βιέννη ξενάγηση πόλης και στα θερινά ανάκτορα Schönbrunn

Πρόγευμα και μεταφορά στο κέντρο της πόλης από όπου θα ξεκινήσει η ξενάγηση στην αριστοκρατική αυτή πρωτεύουσα, την πόλη της Μουσικής & των Μουσείων. Θα διασχίσουμε την περίφημη Ring Strasse  με τα επιβλητικά μέγαρα του 19ου αι., την μεγαλοπρεπή Όπερα, τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, το ελληνιστικού ρυθμού εντυπωσιακό Κοινοβούλιο, το μεγαλοπρεπές Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο, την κατοικία του Έλληνα ευεργέτη Σίμωνα Σίνα και το Musikverein. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το παλάτι της Σίσσυ, το περίφημο Schönbrunn, όπου θα ξεναγηθούμε στο εσωτερικό των ανακτόρων (δωμάτιο Ναπολέοντα, κινέζικο σαλόνι, σαλόνι της Ελισάβετ κλπ). Το παλάτι οφείλει τη σημερινή του μορφή στη Μαρία Θηρεσία. Στο εξωτερικό τμήμα δεσπόζουν οι έξοχοι μπαρόκ κήποι, ισάξιοι των Βερσαλλιών, καθώς και ο παλαιότερος ζωολογικός κήπος του κόσμου. Τέλος θα καταλήξουμε στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται ο μητροπολιτικός ναός της Βιέννης, Άγιος Στέφανος. Χρονολογείται από τον 12ου αιώνα σε μεικτό ρομαντικό και γοτθικό ρυθμό και φέρεται ως κεντρικό αξιοθέατο της πόλης, με κυριότερο χαρακτηριστικό την πολύχρωμη, ψηφιδωτού ύφους, στέγη του. Κατόπιν θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας, όπου βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας του 18ου αι. σε βυζαντινό ύφος. Ακριβώς δίπλα συναντούμε το ναό του Αγ. Γεωργίου και το σπίτι που έδρασε ο εθνομάρτυρας και πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης Ρήγας Φεραίος. Απόγευμα ελεύθερο. Προτείνουμε μια βόλτα φωταγωγημένη πόλη, να περπατήσετε στο κέντρο στην παλιά ελληνική συνοικία, όπου βρίσκονται τα όμορφα εστιατόρια της περιοχής για καλό φαγητό, εκεί όπου σύχναζαν οι Έλληνες έμποροι τον 19ο αιώνα. Μην παραλείψετε να δειπνήσετε σε ένα από τα περίφημα κελάρια και να απολαύσετε την αυστριακή κουζίνα.

5η ημέρα: Βιέννη – ελεύθερη ημέρα – Πτήση για την Αθήνα

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη. Σήμερα σας προτείνουμε να επισκεφτείτε ένα από τα πολυάριθμα μουσεία της Βιέννης, όπως την πινακοθήκη του ανακτόρου Μπελβεντέρε με έργα των Κλίμτ, Μονέ, Ρενουάρ, Βαν Γκόγκ, το μουσείο Αλμπερτίνα με ενδιαφέρουσες περιοδικές εκθέσεις, το μουσείο Ιστορίας της Τέχνης, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία στον κόσμο που έχει στην κατοχή του περίπου 60.000 πίνακες ζωγραφικής, το περίφημο Μuseums Quartier,με παγκοσμίου ενδιαφέροντος εκθέσεις μοντέρνας τέχνης, που περιλαμβάνει το Κέντρο Αρχιτεκτονικής, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MUMOK), το Κέντρο Τέχνης της καλλιέργειας, το Μουσείο Καπνού, το Μουσείο Λέοπολντ. Ενδιαφέρον επίσης για τους μικρούς μας φίλους είναι το παιδικό μουσείο Zoom, το Haus der Musik, κ.α. που μπορείτε να επιλέξετε, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά σας.

Τιμή συμμετοχής Κατ’ άτομο:

Ημ.

Ξενοδοχείο

2κλινο

1κλινο

Παιδικό 2-12 ετών

5

Diplomat Prague  4* η παρόμοιο

Austria Trend Ananas 4* η παρόμοιο

589

€ 759

€ 489

 

 

 

 

 

 

Περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις-  Αθήνα – Βιέννη – Αθήνα με Aegean Airlines

  • 2 διαν/σεις στην Πράγα σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό
  • 2 διαν/σεις στη Βιέννη σε ξενοδοχείο  4* με πρωινό
  • Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
  • Μετακινήσεις με πολυτελή λεωφορεία
  • Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων ( € 150)
  • Ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο η προαιρετικό
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων

 

Info: Fastravel by Keramidas - Όθωνος Αμαλίας 12A, Πάτρα

Tηλέφωνο: 2610 622500

http://www.fastravel.gr

E-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life