Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Εξαιρετικό ξεκίνημα για τους "Απίθανους 2" - Τράβηξε το θρίλερ "Η Διαδοχή", αξίζει τον κόπο το "Book club"

Εξαιρετικό ξεκίνημα για τους "Απίθα...

Οι Πατρινοί παρά το Μουντιάλ και τον άστατο καιρό πήγαν σινεμά το σαββατοκύριακο

Tο ρεκόρ καλύτερου ανοίγματος ταινίας κινουμένων σχεδίων ανήκει πλέον στους «Απίθανους 2» του Μπραντ Μπερντ. Το φιλμ της Pixar και της Ντίσνει κατάφερε όχι μόνο να πιάσει την κορυφή του Αμερικάνικου box office το περασμένο τριήμερο 15-17/6/2018 αλλά να πετύχει και εισπράξεις 180 εκατομμυρίων δολαρίων. Κάτι το χιούμορ της ταινίας, κάτι η μεγάλη αναμονή (πέρασαν σχεδόν 14 χρόνια από την 1η ταινία) έφεραν τους «Απίθανους 2» πολύ ψηλά. Όπως γράφτηκε, η ταινία κινουμένων σχεδίων που κατείχε το προηγούμενο ρεκόρ ήταν το «Ψάχνοντας τη Ντόρι» με 135 εκατομμύρια δολάρια το 2016, ενώ το ρεκόρ ανοίγματος «κατάλληλης - PG-13» ταινίας το κατείχε «H Πεντάμορφη και το Τέρας» του Μπιλ Κόντον το 2017.

Το φιλμ ψηφιακού animation «Απίθανοι 2 – Incredibles 2» που προβάλλεται και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων και στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο, τα πήγε έξοχα και στη χώρα μας, κόβοντας σχεδόν 39.000 εισιτήρια σε 175 αίθουσες πανελλαδικά, το τετραήμερο 14-17 Ιουνίου 2018. Το φιλμ που προβάλλεται και μεταγλωττισμένο στα ελληνικά, διανέμει η εταιρεία Feelgood.

Ο άστατος, βροχερός καιρός ευνόησε είναι η αλήθεια, τις κλειστές, κλιματιζόμενες αίθουσες. Ικανοποιητικά καλά πήγε και το θρίλερ «Η Διαδοχή – Hereditary» με την Τόνι Κολέτ που ήδη είχε εντυπωσιάσει από τον περασμένο Γενάρη στην πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου του Σάντανς. Όσοι το είδαν μιλούν για ένα θρίλερ με μεταφυσικά στοιχεία όσο και οικογενειακά μυστικά που φοβίζει αρκετά ενώ κάποιοι έσπευσαν να το συγκρίνουν με τον θρυλικό «Εξορκιστή» του Γουίλιαμ Φρίντκιν του 1973. Το «Hereditary» έκοψε σε 40 αίθουσες πανελλαδικά γύρω στα 7.700 εισιτήρια, σύμφωνα με το flix.gr.

Συμπαθητικά πήγε και το «Book club» (παίζεται και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare) με το αστεράτο καστ, τις αρκετές αστείες σκηνές, την Τζέιν Φόντα αγέραστη, τον Άντι Γκαρσία στα 62 του σήμερα αλλά πάντοτε γοητευτικό να υποδύεται έναν εργένη πιλότο που ζει στην Αρζιόνα και φλερτάρει τη χήρα με δύο κόρες Ντάιν Κίτον και την Κάντις Μπέργκεν να κλέβει σχεδόν την παράσταση ως ομοσπονδιακή δικαστής που αποφασίζει να ψάξει άνδρα στο ιντερνετ. Το φιλμ που στις ΗΠΑ ήδη έχει ξεπεράσει τα 62 εκατομμύρια δολάρια, στην Ελλάδα το τετραήμερο της πρεμιέρας του το είδαν κοντά στους 4.100 θεατές σε 46 αίθουσες πανελλαδικά.

Το «Jurassic World, το βασίλειο έπεσε» (διανομή από UIP) συνέχισε την καλή του πορεία και ήδη κοντεύει τα 80.000 εισιτήρια σε 10 μέρες ενώ το «Hotel Artemis» με μία πολύ καλή Τζόντι Φόστερ ως γερασμένη νοσοκόμα που κάνει καλά τραυματισμένους κακοποιούς στο Λος Άντζελες του 2028 και έναν εξίσου καλό Στέρλινγκ Κ. Μπράουν, δεν πολυτράβηξε το κοινό, κόβοντας λιγότερα από 2.000 εισιτήρια στην πρεμιέρα του στη χώρα μας. Προβάλλεται και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε. Στις ΗΠΑ το σκοτεινό και κάπως απαισιόδοξο φιλμ μέχρι στιγμής έχει με το ζόρι πλησιάσει τα 6 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις. Διανέμεται στη χώρα μας από την Tanweer.

Τέλος το Γαλλικό κωμικό φιλμ "Μαμά από το πουθενά" που παίζεται και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare, προσέλκυσε το περασμένο 4ήμερο, πανελλαδικά κοντά στους 2.000 θεατές, σε 31 αίθουσες.

Μην ξεχνάμε τέλος πως ξεκίνησε και το Μουντιάλ της Ρωσίας, το οποίο είναι αλήθεια πως "κλέβει" θεατές από παντού.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

"Μαμά από το πουθενά".

"Μαμά από το πουθενά".

"Μαμά από το πουθενά".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture