Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νοσηλευτές Αχαΐας: Κίνδυνος να μειωθούν τα κρεβάτια στις ΜΕΘ το καλοκαίρι

Νοσηλευτές Αχαΐας: Κίνδυνος να μειωθούν ...

Με αφορμή το ζήτημα με τη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ παρεμβαίνει ο Σύλλογος

Την εκτίμηση ότι τα προβλήματα με τον αριθμό των κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας θα ενταθεί το καλοκαίρι εκφράζει ο Σύλλογος Νοσηλευτών Αχαΐας. Στην παρέμβασή του με αφορμή τα προβλήματα στη ΜΕΘ του Ρίου και τους διαχωληνωμένους ασθενείς εκτός αυτής,σε κοινά δωμάτια και την ανάνηψη των χειρουργείων, αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Kρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου διότι τους καλοκαιρινούς μήνες το πρόβλημα με τα κλίνες  ΜΕΘ θα ενταθεί , με δεδομένο ότι τελειώνει η διετής θητεία Νοσηλευτών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ,   χωρίς να υπάρχει μέριμνα είτε  για παράταση της θητείας  είτε για αντικατάστασή  τους με μόνιμο προσωπικό που θα ήταν και το ευκταίο. Έτσι ελλοχεύει ο κίνδυνος   να συρρικνωθούν  πάλι οι κλίνες στην περιοχή  της Αχαΐας σε μια περίοδο που στατιστικά οι ανάγκες για κλίνες ΜΕΘ αυξάνονται".

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Π.Γ.Ν.Π με την έλλειψη κλινών ΜΕΘ  και με την λύση που προκρίθηκε από το Υπουργείο και την 6ηΥΠΕ,  ο Σύλλογος Νοσηλευτών Αχαΐας καταγγέλλει απερίφραστα αυτές τις τακτικές οι οποίες καταδεικνύουν προχειρότητα και έλλειψη σχεδιασμού. Για  άλλη μια φορά το   οριακά αριθμητικά  αλλά και στα όρια του burn - out  νοσηλευτικό προσωπικό με την  τακτική της  αποψίλωσης τμημάτων  καλείται να στηρίξει   την   ανάπτυξη 6 κλινών ΜΕΘ οι οποίες ως γνωστόν απαιτούν ιδιαίτερες προϋποθέσεις και εξειδικευμένες γνώσεις .

Πάγια θέση της ομοσπονδίας μας ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. ΕΣΥ είναι οι  προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού  με μόνιμη σχέση εργασίας    και απαλλαγή των νοσηλευτών   από αλλότρια καθήκοντα αφού οι δείκτες υποστελέχωσης   της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ειδικά στο ΠΓΝΠ είναι στο «κόκκινο».

Επίσης, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου διότι τους καλοκαιρινούς μήνες το πρόβλημα με τα κλίνες  ΜΕΘ θα ενταθεί ,με δεδομένο ότι τελειώνει η διετής θητεία Νοσηλευτών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ,  χωρίς να υπάρχει μέριμνα είτε  για παράταση της θητείας  είτε για αντικατάστασή  τους με μόνιμο προσωπικό που θα ήταν και το ευκταίο. Έτσι ελλοχεύει ο κίνδυνος   να συρρικνωθούν  πάλι οι κλίνες στην περιοχή  της Αχαΐας σε μια περίοδο που στατιστικά οι ανάγκες για κλίνες ΜΕΘ αυξάνονται.

Τέλος καλούμε το Υπουργείο Υγείας αλλά και τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ να προβούν άμεσα σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες που θα ενισχύσουν το νοσοκομείο του ΠΓΝΠ Ρίου με πιο ριζοσπαστικές λύσεις χωρίς να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος…

 

 

 

Για το Δ.Σ. του ΣΥ.ΝΟ –ΕΣΥ Ν. Αχαΐας

 

 

Ο  Πρόεδρος

O Γεν. Γραμματέας

 

Λεβέντης Χαράλαμπος                                                    Μαρνέρας Χρήστος

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις