Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σήμερα κρίνονται όλα για τα χειρουργεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο - Ακτίνα φωτός τα 300.000 ευρώ για τον εξοπλισμό

Σήμερα κρίνονται όλα για τα χειρουργεία ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Σύσκεψη σήμερα στο νοσοκομείο μετά τη χθεσινή συνάντηση στο Υπουργείο

Αγώνα δρόμου δίνουν υπουργείο Υγείας, 6η Υγειονομική Περιφέρεια καθώς και όλοι οι θεσμικοί παράγοντες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας ώστε να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα και να μην σταματήσουν όλα τα τακτικά χειρουργεία από Δευτέρα όπως έχουν προαναγγείλει οι γιατροί. Η συνάντηση που είχαν απόψε στο υπουργείο Υγείας παρουσία της πολιτικής ηγεσίας ήταν εξαντλητική.

Αναζητήθηκαν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν και πλέον υπάρχει ελπίδα ότι το πρωί της Παρασκευής σε νέα συνάντηση που θα γίνει στο ΠΓΝΠ θα βρεθεί τρόπος να αποτραπούν τα χειρότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ο υπουργός Ανδρέα Ξανθός δεσμεύτηκε ότι άμεσα υπογράφει την απόφαση έκτακτης χρηματοδότησης του Νοσοκομείου με 300.000 ευρώ προκειμένου ν’ αγοραστεί ο απαραίτητος εξοπλισμός που θα επιτρέψει την λειτουργία έξι επιπλέον κρεβατιών στην Μονάδα Εντατική Θεραπείας.

Παράλληλα αναζητείται νομοθετική φόρμουλα ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού (νοσηλευτών κ.α.) προκειμένου να μπορεί να μπει σε κανονικότητα η ΜΕΘ του Νοσοκομείου. Το Υπουργείο εξετάζει να αλλάξει τις διαδικασίες, στα πρότυπα όσων εφαρμόζει για τους γιατρούς, προκειμένου τα Νοσοκομεία να μπορούν σε μικρό χρονικό διάστημα να προσλαμβάνουν επικουρικό προσωπικό και να αντιμετωπίζουν τα επείγοντα προβλήματα που τους προκύπτουν.

 

Κραυγή απόγνωσης από χειρουργούς, αναισθησιολόγους και νοσηλευτές του Ρίου – Χωρίς επεμβάσεις από Δευτέρα- ΒΙΝΤΕΟ

 

Παράλληλα στην συνάντηση που θα έχει ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Δημήτρης Κωστακιώτης το πρωί της Παρασκευής με τους διευθυντές των κλινικών και τμημάτων του ΠΓΝΠ θα αναζητηθούν όλες οι δυνατές πιθανότητες κάλυψης των κενών εκ των έσω, με ανακατανομή προσωπικού.

Παράλληλα υπάρχουν σε εκκρεμότητες και αιτήματα μετατάξεων από νοσοκομεία της Αθήνας, περιπτώσεις που θα εξεταστούν μια προς μια. Από τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης θα εξαρτηθεί κατά πόσο τα χειρουργεία θα γίνονται κανονικά από Δευτέρα ή όχι. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη τα πράγματα είναι καλύτερα στην ανάνηψη χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι κάτι το ιδιαίτερο.

*πρώτη ενημέρωση 17/5/2018

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις