Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μιχάλης Λεοτσινίδης: "Απειλείται η δημόσια υγεία από τον ΧΥΤΑ Αιγείρας"

Μιχάλης Λεοτσινίδης: "Απειλείται η ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Αιχμές για αποκεντρωμένη Διοίκηση και Δήμαρχο από την συντονιστική επιτροπή

"Απειλείται η δημόσια υγεία από τον ΧΥΤΑ Αιγείρας" τόνισε ο Μιχάλης Λεοτσινίδης, Χημικός, Αναπληρωτής Καθηγητής Υγιεινής, Διευθυντής του Εργαστηρίου Υγιεινής του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου  της Πάτρας σε συνέντευξη που παραχώρησε η συντονιστική επιτροπή Συλλόγων και φορέων για τα απορρίμματα στο Αίγιο, το πρωί της Παρασκευής.

Ουδείς θέλει τα σκουπίδια του γείτονα, αλλά ούτε καν τα δικά του! - Στο ίδιο έργο θεατές, αυτή τη φορά στην Αιγιάλεια - Ποιοι έχουν ευθύνες

Καλύτερα τα σκουπίδια να είναι μπροστά μας παρά κάτω από το χαλί

Ο καθηγητής ανέφερε πως το να πάνε αυτή τη στιγμή τα σκουπίδια της Αιγιαλείας στο ΧΥΤΑ της Αιγείρας είναι σα... να παίρνουμε τα σκουπίδια και να τα βάζουμε κάτω από το χαλί.

«Είναι αδιανόητο να υπάρχουν χώροι υγειονομικής ταφής αποβλήτων σε τέτοιες συνθήκες. Καλύτερα να βλέπουμε τα σκουπίδια μπροστά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά εξηγώντας ότι από αυτή την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΧΥΤΑ  θα υπάρχουν ύπουλες και μακροχρόνιες επιπτώσεις καθώς μέσα από μελέτες που έγιναν φάνηκε ότι στα αέρια που ατμίζουν αλλά και στα στραγγίδια που διαφεύγουν υπάρχουν καρκινογόνος-τερατογονες ουσίες. Αναφορά έγινε στη ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα αλλά και στην επιβάρυνση δενδροειδών περιοχών.

Η επιτροπή αναφέρθηκε και στη στάση που κρατά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση καθώς όπως τόνισε τροποποίησε δύο φορές την απόφαση της εξαιτίας του «ανταγωνισμού» ανάμεσα στους ΧΥΤΑ καθώς κανείς δε θέλει τα σκουπίδια του γείτονα.

Υπουλες και μακροχρόνιες επιπτώσεις από το ΧΥΤΑ

«Οι κάτοικοι των άλλων περιοχών έχουν δίκιο. Όλοι αντιμετωπίζουμε την ανικανότητα των αρμόδιων αρχών να βρουν λύση στο πρόβλημα» ανέφεραν οι εκπρόσωποι της επιτροπής τονίζοντας ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα έπρεπε κανονικά να ελέγχει την υλοποίηση της απόφασης της καθώς έχει ευθύνη για την εφαρμογή της.

"Γιατί ο Δήμαρχος δε μαζεύει τα σκουίδια;"

 

Το πότε θα καθαρίσει ολόκληρη η Αιγιαλεία αλλά και το πότε θα ακολουθηθεί ένα πλάνο ενεργειών που θα επιτρέψει να μην ξαναβρεθούν μπροστά σε τόνους σκουπιδιών είναι τα ερωτήματα που θέτει η επιτροπή στη δημοτική αρχή με την οποία προσπαθεί να γίνει μία συνάντηση έτσι ώστε να συζητηθεί το θέμα. Όπως ανέφεραν ο ΧΥΤΑ της Αιγιαλείας είχε περιορισμένη διάρκεια ζωής που ήταν τα 11 χρόνια και τώρα διανύει τον 12ο με τον δήμαρχο να έχει κάνει αίτηση για νέα άδεια.

Ήδη έχει δρομολογηθεί ραντεβού με την αποκεντρωμένη διοίκηση  ενώ στη συνέχεια και με βάση τις εξελίξεις η επιτροπή θα σχεδιάσει τις επόμενες ενέργειες της.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις