Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΣΤΟΠ στα δρομολόγια του Προαστιακού από Ρίο ως Άγιο Βασίλειο, από τις 15 Μαΐου – Άγνωστο για πόσο

ΣΤΟΠ στα δρομολόγια του Προαστιακού από ...

Μετακομίζει» η αποβάθρα του Ρίου

Σύμφωνα με έγγραφο που έφτασε στον ΟΣΕ της Πάτρας, από τις 15 Μαΐου, σταματούν τα δρομολόγια του Προαστιακού της Πάτρας στο τμήμα Ρίο – Άγιος Βασίλειος, στο πλαίσιο των εργασιών για την κατασκευή της ηλεκτροκίνητης σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο – Πάτρα.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση για διακοπή των δρομολογίων από τον Καστελόκαμπο ως το Ρίο από 1η Ιουλίου.

Αυτό όμως που πρόκειται για γίνει την 1η Ιουλίου είναι η μετακίνηση της αποβάθρας του Ρίου, κατά 200 μέτρα, προς την πλευρά της Πάτρας.

Αυτή τη στιγμή τίθεται ζήτημα για τη μετακίνηση των επιβατών στο τμήμα από Ρίο ως Άγιο Βασίλειο.

Στο έγγραφο προς τον ΟΣΕ της Πάτρας δεν αναφέρεται για πόσο χρονικό διάστημα θα ισχύσει η διακοπή των δρομολογίων, αλλά η εργολαβία αυτή έχει χρονοδιάγραμμα τριών ετώ αρχής γενομένης από τον Αύγουστο του 2017.

Αυτό που προκύπτει τώρα ωστόσο είναι αν θα υπάρξει  μέριμνα για τη μεταφορά των επιβατών του Προαστιακού από Ρίο ως Άγιο Βασίλειο με λεωφορεία.Μέχρι τώρα δεν υπάρχει ενημέρωση για δρομολόγηση λεωφορείων, στο σχετικό έγγραφο που έφτασε στην Πάτρα.

Υπενθυμίζουμε ότι  ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Θανάσης Βούρδας είχε απαντήσει μέσω του thebest.gr στον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο, ότι η Πάτρα δεν πρόκειται να μείνει χωρίς Προαστιακό.

Ο κ. Αλεξόπουλος είχε  δηλώσει στο thebest.gr: «Φοβάμαι ότι θα μείνουμε χωρίς προαστιακό» Εξήγησε ότι με την έναρξη τον εργασιών για την αποξήλωση του παλαιού δικτύου γραμμών από την ΕΡΓΟΣΕ έτσι ώστε αντικατασταθεί από τις νέες γραμμές μπαίνουμε σε μία εποχή… χωρίς τρένο η οποία είναι άγνωστο για πόσο θα κρατήσει.

Όπως εξήγησε ο Θανάσης Βούρδας τότε στο thebest.gr  λόγω των εργασιών για την καινούργια ηλεκτροκίνητη γραμμή του τρένου θα υπάρξουν διακοπές των δρομολογίων για μικρά χρονικά διαστήματα, ωστόσο αυτά θα είναι προγραμματισμένα, θα ανακοινώνονται εγκαίρως και θα αντικαθιστούνται από δρομολόγια λεωφορείων.

«Οι διακοπές αυτές θα είναι προκαθορισμένες με συγκεκριμένη έναρξη και λήξη ώστε το επιβατικό κοινό να γνωρίζει. Επίσης πρώτα θα ξεκινούν τα δρομολόγια των λεωφορείων και μετά θα διακόπτεται η λειτουργία των συρμών».

Από τα ως τώρα δεδομένα είναι σίγουρο ότι τα δρομολόγια από Ρίο μέχρι Άγιο Βασίλειο σταματούν, για ασαφές χρονικό διάστημα και επιπλέον δεν φαίνεται να επαληθεύεται  ως τώρα τουλάχιστον, η αναφορά του κ. Βούρδα για δρομολόγηση λεωφορείων.

 

Χωρίς προαστιακό η Πάτρα, άγνωστο για πόσα χρόνια- Σταματάει να λειτουργεί σε λίγες μέρες

Ο γ.γ. του Υπουργείου Υποδομών μιλά στο thebest.gr: Δεν πρόκειται να μείνει χωρίς Προαστιακό η Πάτρα

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις