Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Κάστρα, γκάιντα, μύθοι και… ουίσκι

Κάστρα, γκάιντα, μύθοι και… ουίσκι

Καλοκαίρι στη Σκωτία

Εδιμβούργο – Γλασκώβη - Χάιλαντς
5 ημέρες
Αναχωρήσεις:
18, 31/07

1η μέρα: Αθήνα – Εδιμβούργο  (ξενάγηση με επίσκεψη στο Κάστρο Εδιμβούργου)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Σκωτίας το Εδιμβούργο. Άφιξη και αναχώρηση για τηn ξενάγηση της πόλης του Εδιμβούργου, της «Αθήνας του Βορρά» όπως την αποκαλούν. Θα ξεκινήσουμε από την νέα πόλη Γεωργιανής εποχής, μέσα από τις κομψές οδούς και ημισελήνους της για να θαυμάσουμε την υπέροχη αυτή αρχιτεκτονική και να ακούσουμε τις ιστορίες αυτών που έζησαν και βασίλευσαν εκεί. Έπειτα θα οδηγηθούμε στο λόφο Κάρλτον, από όπου θα έχουμε μια πανοραμική και καλύτερη άποψη της πόλης του Εδιμβούργου.

 



Μετά από το πλούσιο Σκωτσέζικο πρωινό στο ξενοδοχείο θα αναχωρήσουμε από την «πρωτεύουσα» των Χάιλαντς, με πρώτο σταθμό μας τη γνωστή λίμνη Λοχ Νες με τη Νέσι, το θρυλικό τέρας

 

 

Θα κατηφορίσουμε για να βρεθούμε στο παλάτι του Χόλιρουντ, την επίσημη κατοικία της Βασίλισσας στην Σκωτία. Θα συνεχίσουμε δια μέσου του ιστορικού Βασιλικού Μιλίου της παλιάς πόλης  και από αξιοθέατα όπως το Τόλμπουθ, την οικία του Τζον Νοξ, τον καθεδρικό του Αγίου Τζάιλς και πολλά άλλα ώσπου θα καταλήξουμε στο κάστρο του Εδιμβούργου το οποίο και θα επισκεφτούμε για να δούμε τα κοσμήματα του Στέμματος. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Το βράδυ ελεύθερο, διανυκτέρευση.

 

2η μέρα:  Παρεκκλήσι Rosslyn – Αβαείο Melrose – Αποστακτήριο Glenkinchie

Μετά το πρωινό μας, βγαίνουμε μερικά χιλιόμετρα έξω από τη πόλη για να επισκεφθούμε, το παρεκκλήσι του χωριού Rosslyn. Πριν από μερικά χρόνια, το ήξεραν μόνο αρχιτέκτονες, αρχαιολόγοι και θιασωτές του μυστικισμού που έφταναν για να αποκρυπτογραφήσουν μηνύματα που κρύβονται στα θρησκευτικά και παγανιστικά σύμβολα.

Όλα άλλαξαν, όταν ο Dan Brown, το συμπεριέλαβε στο κώδικα Ντα Βίντσι και από τότε όλοι το επισκέπτονται για να δουν αυτό το εντυπωσιακό μωσαϊκό της πέτρας.
Συνεχίζουμε στη γραφική διαδρομή προς τα σύνορα της Σκωτίας και κάνουμε στάση στη πόλη του Melrose για να δούμε το ομώνυμο αβαείο της πόλης, το παλαιότερο αβαείο της Σκωτίας. Χρόνος ελεύθερος πριν ξεκινήσουμε για την επιστροφή μας. Καθοδόν θα κάνουμε στάση στο αποστακτήριο Glenkinchie, όπου θα γευτούμε και θα αγοράσουμε τοπικό αυθεντικό Σκωτσέζικο malt whiskey. Επιστροφή στο Εδιμβούργο. Απόγευμα ελεύθερο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: Εδιμβούργο – Κάστρο Γκλάμις – Πιτλόχρυ – Κάστρο Μπλερ - Ινβερνές

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για τη Βόρεια Σκωτία. Πρώτος σταθμός στο σημερινό μας ταξίδι ένα από τα πιο επιβλητικά κάστρα της Σκωτίας το περίφημο Glamis castle. Το Κάστρο του Γκλάμις θεωρείται – και είναι πράγματι – ένα από τα πιο μεγάλα, πιο όμορφα και επιβλητικά, αλλά και πιο καλοδιατηρημένα κάστρα. Βρίσκεται στο Άνγκους της Σκωτίας μέσα σ’ ένα μαγευτικό τοπίο, καθώς περιτριγυρίζεται από τεράστια πάρκα και κήπους μοναδικής αισθητικής. Είναι ευρέως γνωστό, επειδή εκεί έζησε τα παιδικά της χρόνια η Βασίλισσα Ελισάβετ. Συνεχίζουμε για το γραφικό χωριό Πιτλόχρυ που είναι γνωστό στους επισκέπτες  για τα αποστακτήρια ουίσκι που φιλοξενεί όπως και για την καλλιέργεια της καφέ πέστροφας. Τελευταίος σταθμός στο σημερινό μας ταξίδι το περίφημο Κάστρο Μπλερ. Σε στρατηγική θέση από το 1269 φιλοξενεί την οικογένεια των Άθολ με το μοναδικό στην Ευρώπη ιδιωτικό στρατό «Χαϊλάντερς του Άθολ». Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Ινβερνές, τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ινβερνές  - Λοχ Νες – Φορτ Αγκουστους – Φορτ Γουίλιαμς – Τρόσακς – Λοχ Λομοντ – Γλασκώβη

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην εντυπωσιακή άγρια φύση των Χάιλαντς. Μετά από το πλούσιο Σκωτσέζικο πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα αναχωρήσουμε από τη «πρωτεύουσα» των Χάιλαντς, το Ινβερνές με πρώτο σταθμό μας τη γνωστή λίμνη Λοχ Νες με τη Νέσι, το θρυλικό τέρας, όπου ο «μύθος» της ζει στη λίμνη από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του 1950. Αφού ανακαλύψουμε οι ίδιοι αν πρόκειται περί μύθου ή πραγματικότητας θα συνεχίσουμε για να φτάσουμε στο Φορτ Αγκούστους, εδώ που ενώνονται οι λίμνες Λόχ Όικχ και Λοχ Νες με τις τεχνητές δεξαμενές και το κανάλι της Καλυδωνίας. Θα συνεχίσουμε κινούμενοι κατά μήκος του περίφημου Καλυδώνιου καναλιού για να φτάσουμε στο ψαροχώρι Φορτ Γουίλιαμ στους πρόποδες του βουνού Μπεν Νέβις (υψηλότερη βουνοκορφή της Σκωτίας) όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μεσημεριανό γεύμα. Τελευταία στάση μας το Εθνικό Πάρκο Τρόσακς με την ομορφότερης λίμνης της Σκωτίας Λοχ Λόμοντ.  Άφιξη στη Γλασκώβη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος και διανυκτέρευση.

5η μέρα: Γλασκώβη (ξενάγηση) - Αθήνα

Πρωινό και θα αναχωρήσουμε για τη βόλτα μας στη μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας, τη Γλασκώβη. Θα περιηγηθούμε στην πόλη, όπου θα δούμε την Πλατεία George με τα βικτωριανού ρυθμού κτήρια, τον Καθεδρικό Ναό και την πλατεία του Βασιλικού Χρηματιστηρίου όπου βρίσκεται η Modern Art Gallery. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Γλασκώβης για τnν πτήση επιστροφής μας.

 

Κόστος κατ’ άτομο

Αναχωρήσεις

Early Booking

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

18/07, 31/07

845€

945€

+195€

595€

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με ενδιάμεσο σταθμό σε πτήσεις KLM
  • 4 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*/4*
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις ως άνω πρόγραμμα
  • Αρχηγός -συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 180€
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, λοιπά αξιοθέατα  , ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά στα ξενοδοχεία,

καθώς & ό, τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο κ.λ.π

 

Τα ξενοδοχεία μας ή παρόμοια

Εδιμβούργο à Holiday Inn Edinburg 4*

Ινβερνές à Best Western Inverness Palace Hotel & Spa 4*, Mercure Inverness Hotel 4*

Γλασκώβη à Mercure Glasgow City Hotel 3*

 

Πτήσεις με KLM

Από

Προς

Αναχώρηση

Άφιξη

Αριθμός Πτήσης

Αθήνα

Άμστερνταμ

06.00

08.30

KL 1572

Άμστερνταμ

Εδιμβούργο

12.15

12.40

KL 1279

Γλασκώβη

Άμστερνταμ

16.55

19.30

KL 1478

Άμστερνταμ

Αθήνα

20.55

01.10

KL 1581

 

Γενικές σημειώσεις προγραμμάτων εξωτερικού

  1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά.

Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

  1. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 11,99) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες , σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
  2. Παιδιά που ταξιδεύουν συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  3. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη.
    Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας . Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν.
    Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  4. Early Booking σε οδικές & αεροπορικές εκδρομές ισχύει για κρατήσεις 21 ημέρες πριν την αναχώρηση ,
    για περιορισμένο αριθμό θέσεων και πληρωμή μετρητοίς (εκτός αυτών που αναφέρονται σε κάθε εκδρομή).
  5. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
  6. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35
  7. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.

Κρατήσεις – Πληροφορίες: Fastravel by Keramidas - Όθωνος Αμαλίας 12A, Πάτρα

Tηλέφωνο: 2610 622500

http://www.fastravel.gr

E-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life