Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Λουλούδια, χοροί κι υπέροχες στολές στις χθεσινές εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά– Σήμερα η συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη στα Υψηλά Αλώνια– ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Λουλούδια, χοροί κι υπέροχες στολ...

Πάνω από 700 χορευτές παρουσιάσουν παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς

Μια όμορφη βραδιά γεμάτη λουλούδια, μουσικές, χορούς και υπέροχες παραδοσιακές στολές είχαν την ευκαιρία να ευχαριστηθούν το βράδυ της Δευτέρας όσοι παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις του Δήμου Πατρέων για την Πρωτομαγιά. Ο κόσμος που ανταποκρίθηκε πάρα πολύς και πραγματικά, κυρίως στα Υψηλά Αλώνια αλλά και στην πλατεία Ομονοίας, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο.

Ο κεντρικός εορτασμός θα γίνει απόψε,ανήμερα Πρωτομαγιά, στα Ψηλαλώνια . Από τις 8 μ.μ. θα ηχήσουν τα μουσικά έργα του μουσουργού Χρήστου Λεοντή «Καταχνιά» (Κατοχή – Αντίσταση – Απελευθέρωση) σε στίχους Κώστα Βίρβου και κείμενα Νικηφόρου Βρεττάκου, «Το καπνισμένο τσουκάλι» του Γιάννη Ρίτσου,«Οδηγητής» του Κώστα Βάρναλη καθώς επίσης και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από τον «Επιτάφιο» και τραγούδια του Μάνου Λοϊζου.

Θα ερμηνεύσει ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Ιωάννα Φόρτη.

Η ανακοίνωση από πλευράς Δήμου είναι ξεκάθαρη: «ένα πρόγραμμα άρρηκτα συνδεδεμένο με τους αγώνες των εργατών και του λαού».

 

......

Η Πάτρα, όπως κάθε χρόνο, γιορτάζει και φέτος την Πρωτομαγιά, με εκδηλώσεις που διοργανώνει σήμερα και αύριο ο Δήμος. Επίκεντρο των εκδηλώσεων τα Ψηλαλώνια, όπου ήδη έχουν κατακλυστεί από πλήθος Πατρινών, οι οποίοι κατά το έθιμο αγοράζουν λουλούδια από τους πάγκους των ανθοπωλών.

Σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει και η παρουσίαση λαϊκών και παραδοσιακών χορών από 700 χορευτές και χορεύτριες της περιοχής.

Τα μέλη των χορευτικών συλλόγων ξεκίνησαν, νωρίτερα, πεζή από την πλατεία Όλγας και μέσω του πεζόδρομου της Ρήγα Φεραίου, ανέβηκαν τη Γούναρη για να καταλήξουν στα Ψηλαλώνια.

Εκεί είναι στημένες δύο εξέδρες όπου τα χορευτικά συγκροτήματα θα μπορούν να παρουσιάσουν ένα 10λεπτο χορευτικό πρόγραμμα επιλογής τους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις