Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Ανοιξιάτικα μαγειρέματα με έμπνευση από το φρούτο της εποχής, την φράουλα...

Ανοιξιάτικα μαγειρέματα με έμπνευση από ...

Μαγειρεύοντας με την Ανδριάνα Φοή

Εκτός από τα πολλά, πολλά λουλούδια, η μυρωδιά της φράουλας δεν είναι αυτή που μας προϊδεάζει για την έλευση της αρχής του καλοκαιριού; Φυσικά…ναι θα έλεγα εγώ!!

Αφού είναι η πριγκίπισσα από τα φρούτα του τελευταίου μήνα της άνοιξης! Ντελικάτη, νόστιμη, αρωματική, όμορφη και φυσικά «πολυτάλαντη», αφού είναι ικανότατη να πρωταγωνιστήσει σε ένα σωρό γλυκές, αλλά και αλμυρές συνταγές.

Οι φράουλες, εκτός όλων των άλλων, περιέχουν σημαντικές αντιοξειδωτικές, και καρδιοτονωτικές ιδιότητες, χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά τους σε φαινόλες, βιταμίνες Α & C.

Σας παρουσιάζω μία δροσερή συνταγή σαλάτας με βινεγκρέτ φράουλας και μία συνταγή για ένα home made απεριτιφ με αφρώδες κρασί.

Είναι πανεύκολες, πολύ γρήγορες και μπορούμε να τις φτιάξουμε και με οποιαδήποτε άλλα από τα κόκκινα φρούτα του δάσους, όπως βατόμουρα ή μύρτιλλα. Καλή Επιτυχία! !

ΔΡΟΣΕΡΟ HOME MADE ΑΠΕΡΙΤΙΦ

Χρόνος : 15’- Εύκολη

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

  • 1 Κg Φράουλες ώριμες βιολογικές
  • Ζάχαρη
  • Φύλλα μέντας ή λουΐζας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπόλ λιώνουμε με το ραβδμπλέντερ  τις φράουλες, ζυγίζουμε το περιεχόμενο, προσθέτουμε άλλη τόση ποσότητα ζάχαρης, και το μεταφέρουμε  στην κατσαρόλα.

Βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί σαν σιρόπι, όχι όμως πολύ παχύρευστο, προσθέτοντας στα τελευταία λεπτά τα φύλλα μέντας ή την κανέλλα.

Το σιρόπι είναι έτοιμο όταν ρίξουμε σε ένα πιατάκι μερικές σταγόνες και τραβώντας μια γραμμή στην μέση, δεν κλείσει αμέσως.

Απομακρύνουμε τα φύλλα μέντας ή της λουΐζας, το αφήνουμε να κρυώσει και το διατηρούμε στο ψυγείο μας σε αποστειρωμένο γυάλινο μπουκάλι.

Γεμίζοντας το ποτήρι μας με ένα μεστό αφρώδες κρασί απολαμβάνουμε ένα ωραίο απεριτίφ, ιδανικό να συνοδεύει τα καλοκαιρινά μας βράδια στο μπαλκόνι ή στον κήπο μας.

Ιδανικά για απεριτίφ μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε ένα ελληνικό λευκό ξηρό αφρώδες ή ημιαφρώδες, όπως μια Debina ή Poeme, του οινοποιείου Γκλίναβος ή το Αmalia Brut από το οινοποιείο Τσελεπού και εάν γιορτάζετε κάτι ξεχωριστό διαλέξτε μία γαλλική σαμπάνια!

Εάν θέλουμε ένα δροσερό αναψυκτικό για εμάς και τα παιδιά μας, ρίχνουμε μερικές κουταλιές σε ένα ποτήρι και γεμίζουμε με ένα ανθρακούχο νερό.

Μην διστάσετε να το προσφέρετε πριν από ένα ωραίο γεύμα η δείπνο.

Στην υγειά μας !!!!!

 

ΣΑΛΑΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΒΕΛΟΥΤΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Χρόνος  Προετοιμασίας:  25′ - Εύκολο

ΥΛΙΚΑ  (για 8 άτομα)

  • 1 ματσάκι  ρόκα
  • 1 σαλάτα πράσινη
  • 1  σαλάτα πράσινη  σγουρή
  • 200 γρ. baby σπανάκι
  • 1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο

Υλικά για την βινεγκρέτ φράουλας

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 30   ml χυμός πορτοκαλιού
  • 10   ml  βαλσάμικο ξίδι παλαιωμένο
  • ½   κ.σ. απαλή μουστάρδα
  • 3   κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό βελουτέ
  • 250 γρ. φράουλες βιολογικές
  • Αλάτι
  • Πιπέρια διάφορα φρεσκοτριμμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την βινεγκρέτ : Στο μούλτι λιώνουμε τις φράουλες και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά μας έως ότου να έχουμε μια ωραία παχύρευστη  σάλτσα.

Για την σαλάτα : Πλένουμε πολύ καλά όλα τα σαλατικά μας ,τα κόβουμε ,τα τοποθετούμε στην σαλατιέρα μας , περιχύνουμε με την βινεγκρέτ και σερβίρουμε .

Αν μας αρέσει προσθέτουμε φλούδες μιας παλαιωμένης παρμεζάνας και για τους πιο τολμηρούς προτείνω τρίμματα μιας βουτυράτης όχι αλμυρής φέτας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life