Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων με τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου...

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του ΕΕΣΠ με τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη και τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης και Εξυπηρέτησης Πολιτών κ. Διονύσιο Πλέσσα, στα γραφεία του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών στις 25/4/2018.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΕΣΠ, αφού έγινε μια ιστορική διαδρομή για το ρόλο και τη συμβολή των εμπόρων στην ανάπτυξη της πόλης,  αναφέρθηκαν στις σημερινές διεκδικήσεις και τα προβλήματα (χρηματοδότηση, ακατάσχετο λογαριασμού κλπ). Συγκεκριμένα:

 

 

  1. Αναπτυξιακά θέματα της πόλης (οδικοί – σιδηροδρομικοί άξονες, φυσικό αέριο, διαχείριση φράγματος Πείρου – Παραπείρου).  Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η συμμετοχή στις μεγάλες προκλήσεις είναι επιβεβλημένη και άμεσα πρέπει να προχωρήσει η στήριξη για  υλοποίηση των μεγάλων έργων που θα δώσουν πνοή στην περιοχή.
  1. Αντιδρομήσεις, πεζοδρομήσεις, ελεγχόμενη στάθμευση. Εκφράστηκε η άποψη ότι οι όποιες αποφάσεις που λαμβάνονται θα πρέπει να έχουν να έχουν συνολικό σχεδιασμό και να μη γίνονται μεμονωμένες κινήσεις π.χ. η πεζοδρόμηση της Ρήγα Φερραίου επέφερε αυξήσεις στα ενοίκια και στον «αέρα» των επιχειρήσεων,  «έδιωξε» το εμπόριο το οποίο αντικαταστάθηκε με καταστήματα εστίασης και αναψυχής με αποτέλεσμα την νέκρωση άλλων δρόμων.
  1. Λαϊκές αγορές και παραεμπόριο. Με τον νέο νόμο που ψηφίστηκε συμπεριλήφθησαν σειρά αιτημάτων του εμπορικού κόσμου (επανέλεγχος αδειών, αρίθμηση θέσεων με διαγραμμίσεις, κιόσκι υπηρεσιών κ.ά.) έτσι μπορούν να απομακρυνθούν όσοι βρίσκουν «στέκι».
  1. Τέθηκαν τα ζητήματα της καθαριότητας καθώς επίσης και του οδικού φωτισμού (Κανακάρη, Καραϊσκάκη), τα προβλήματα των συνοικιών (Ακρωτηρίου, Έλλ. Στρατιώτου) το κλάδεμα των δέντρων (Μαιζώνος) τα κατεστραμμένα παγκάκια στις πλατείες και στους δημόσιους χώρους αναψυχής.
  1. Τέλος, τέθηκε το θέμα του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (ΑΚΕ – Open Mall) και η διαχείριση 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για παρεμβάσεις στις εμπορικές οδούς της πόλης (κέντρο, συνοικίες).

 

Ο Δήμαρχος Πατρέων αναφέρθηκε σε προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος όπως η έλλειψη προσωπικού, η γραφειοκρατία, το ασφυκτικό νομικό πλαίσιο, τα έργα που είναι σε εξέλιξη  (Αρσάκειο, εργοστάσιο τέχνης, Δημοτική Βιβλιοθήκη, Θέατρο Απόλλων, Μουσείο Βούντενης). Όσον αφορά στο κοινωνικό έργο έκανε λόγο για την ημερίδα στις 7.5.2018 με θέμα το κυκλοφοριακό και τις αντιδρομήσεις στην πόλη. Συμφώνησε ότι πρέπει να προβλεφθεί άλλος σχεδιασμός για τις λαϊκές αγορές και εφαρμογή του νόμου έως το φθινόπωρο του 2018. Ωστόσο, εξέφρασε τις επιφυλάξεις τους για τη διαχείριση του φράγματος Πείρου – Παραπείρου και έκανε αναφορά και για το παραλιακό μέτωπο.

 

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΕΕΣΠ κατέθεσε την πρόταση να τιμηθεί ο μεγάλος ευεργέτης της πόλης Πελοπίδας Σταθακόπουλος την περιουσία του οποίου διαχειρίζεται ο Δήμος με τον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών και την Εθνική Τράπεζα, ονομάζοντας την περιοχή που κατασκευάζονται οι δομές (φυτώριο – έναντι Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέα) «Περιοχή Κοινωνικών Δομών Σταθακόπουλου» καθώς επίσης και μία οδός να φέρει το όνομά του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις