Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αναβλήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Αιγείρας

Αναβλήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για το ...

"Αποκομιδή των σκουπιδιών τώρα" ζητά η επιτροπή αγώνα των κατοίκων ανατολικής Αιγιάλειας

Για τις 19 Ιουνίου ανεβλήθη η δίκη των ασφαλιστικών μέτρων για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Αιγείρας, μετά από αίτημα που κατέθεσε η πλευρά του Δήμου Αιγιάλειας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας αναφέρουν τα εξής:

"Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (έστω και με μεγάλη καθυστέρηση) κρίθηκε σαν νόμιμη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας περί κήρυξης σε έκτακτη ανάγκη ολόκληρου του Δήμου Αιγιάλειας, διαψεύδοντας ισχυρισμούς του Δημάρχου, ότι τάχα δεν εγκρίθηκε. Απομένει η τυπική έγκριση από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η διαβίβαση του αιτήματος στην αρμόδια Γενική Γραμματεία Προστασίας. Καταρρίπτεται έτσι και εκείνη η παραφιλολογία περί αποκομιδής σκουπιδιών μόνο από τη Δυτική Αιγιάλεια και άλλες κατευθυνόμενες φήμες.

Εξήντα πέντε ημέρες αμάζευτα σκουπίδια, σε συνδυασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας φέρνουν σε οριακό σημείο τη Δημόσια Υγεία. Τα σκουπίδια μαζεύονται με ρυθμό χελώνας σε κεντρικά σημεία του Αιγίου μόνο. Το ίδιο και η μεταφορά των σκουπιδιών στους ΧΥΤΑ υποδοχής – ζήτημα αν  έχει ήδη μεταφερθεί ένα πολύ μικρό (μονοψήφιο) ποσοστό. Η αγανάκτηση του κόσμου έχει κορυφωθεί  και  προετοιμάζονται δυναμικές αντιδράσεις.

ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΩΡΑ!

Τέλος, εντύπωση  προκαλεί το γεγονός ότι παρά τη δίμηνη ταλαιπωρία με την αποκομιδή των απορριμμάτων, παρά την εντολή του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, παρά την εντολή του Υπουργού Εσωτερικών κλπ κλπ. όχι μόνο δεν έχει γίνει τίποτα σχετικά με την ανακύκλωση αλλά ο κατά τα άλλα λαλίστατος Δήμαρχος ούτε λέξη περί ανακύκλωσης και άλλων μέτρων."

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις