Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεχωριστός ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στο Μάνεσι Καλαβρύτων

Ξεχωριστός ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίο...

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε μεγαλοπρεπής Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια μέσα στο αναστάσιμο εορταστικό κλίμα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Μάνεσι Καλαβρύτων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου:΅

"Ανήμερα της εορτής τελέστηκε μεγαλοπρεπής Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας στην ομώνυμη Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου. Πολλοί προσκυνητές από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώθηκαν στο μοναστήρι να προσκυνήσουν τη σεπτή εικόνα του Αγίου Γεωργίου και να ανάψουν ένα κεράκι για χάρη του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκαν αναψυκτικά, κουλουράκια και καφέδες στον περίβολο του μοναστηριού. Επίσης, πραγματοποιήθηκε και το έθιμο της κουλούρας, την οποία είχε φτιάξει η πρεσβυτέρα Αντωνία Τζελέπη. Ο τυχερός φέτος ήταν ο μικρός Γεώργιος Αντωνόπουλος του Κωνσταντίνου.

Στην λαχειοφόρο αγορά η οποία πραγματοποιείται υπέρ της Ιεράς Μονής, με δύο αρνιά τα οποία είχαν προσφέρει ο Κωνσταντίνος Μαντάς και ο Νικόλαος Τζελέπης, κέρδισε ο π. μοναχός Γερμανός."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις