Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γιορτάζει το ξωκλήσι των Αγίων Μυροφόρων -ΔΕΙΤΕ το πρόγραμμα

Πάτρα: Γιορτάζει το ξωκλήσι των Αγίων Μυ...

Μέσα στο Σαββατοκύριακο

Την Κυριακή 22 Απριλίου εορτάζει και φέτος μετά πάσης εκκλησιαστικής λαμπρότητος, το μοναδικό και γνωστό σε όλους γραφικό εξωκλήσι των Αγίων Μυροφόρων ανδρών και γυναικών Εγλυκάδος. Σε σχετική ανακοίνωση με αφορμή τον εορτασμό αναφέρονται τα εξής:

"Τιμά τους Αγίους αυτούς ανθρώπους που πρώτοι με τόλμη μετέδωσαν το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου μας σε όλη την οικουμένη.

 

ΠΑΡΑΜΟΝΗ: Πανηγυρικός Αναστάσιμος  Εσπερινός με αρτοκλασίες και Θείο κήρυγμα.

Ώρα   6 μ.μ.

ΑΝΗΜΕΡΑ: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία. Θα ομιλήσει ο πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας άρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος ‘Αργυρόπουλος, Ηγούμενος Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Τριταίας.

Όλοι οι ευσεβείς φιλέορτοι  πιστοί θα παρακολουθήσουν  την Απόλυση του Πάσχα  από το αναστάσιμο παρεκκλήσι συμψάλλοντας το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και τσουγκρίζοντας τα ολόφρεσκα πασχαλινά  κόκκινα αυγά με τους ιερείς, που θα έχουν πάρει στην είσοδο του προαυλίου από τα κοριτσάκια ντυμένα μυροφόρες.

Η βαφή και η συσκευασία των 3.000 και πλέον αυγών έχουν γίνει την Πέμπτη με παραδοσιακό τρόπο από εθελόντριες κυρίες της ενορίας μας.

Ώρα  7-10 π.μ.

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ της εορτής ώρα  6:00 μ.μ. θα γίνει η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ από τα ευλογημένα παιδιά   των ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ  της ενορίας μας, με ομιλία για την Μητέρα από την  εκπαιδευτικό κ.Μαρία Γκοτσοπούλου.

Επίσης θα ακουστούν τραγούδια και σκέτς. .

Εν συνεχεία θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη Εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και εν συνεχεία το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Θα γίνει χρίσις με το Άγιο Μύρο

Αξίζει κανείς να επισκεφτεί τον ιερό αυτό τόπο  και η  τοπική μας Εκκλησία, σας  καλεί και σας προσκαλεί  να  συμμετάσχετε  σε αυτές τις όμορφες  και άγιες εκδηλώσεις , παίρνοντας  την ευλογία  και τα μύρα των ΑΓΊΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ."

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις