Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πότε θα είναι έτοιμο το δωρεάν παρκιγνκ στον Άγιο Διονύσιο;

Πότε θα είναι έτοιμο το δωρεάν παρκιγνκ ...

Οι έμποροι προτείνουν μεταφορά στην περιοχή και λαϊκής αγοράς

Στις αρχές του καλοκαιριού (πιθανότατα μέσα στον Ιούνιο) αναμένεται σύμφωνα με όλες τις τελευταίες εξελίξεις να λειτουργήσει ως δημοτικό παρκινγκ ο υπαίθριος χώρος του αμαξοστάσιου του ΟΣΕ στον Άγιο Διονύσιο της Πάτρας.

Αμαξοστάσιο Αγίου Διονυσίου: Το δημοτικό πάρκινγκ που... "φτιάχνεται ...

Σύμφωνα με τα σύμβαση παραχώρησης που παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο την προηγούμενη εβδομάδα και την οποία εξουσιοδοτήθηκε να υπογράψει ο δήμαρχος Πατρέων, η διάρκεια της παραχώρησης ξεκινά με την υπογραφή της και λήγει είτε με την παρέλευση εξαετίας είτε νωρίτερα αν παραστεί ανάγκη στην κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής.

Οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου θα ξεκινήσουν άμεσα καθώς μέσα σε ένα μήνα αναμένεται να παραχωρηθεί από τον ΟΣΕ.

Αντί καταβολής οικονομικού ανταλλάγματος ο δήμος υποχρεούται  να κάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου σε παρκινγκ με δικές του δαπάνες. Επιπλέον, θα έχει την ευθύνη για τη συντήρησή του και τη διατήρηση της καθαριότητας.

Μετά το τέλος των εργασιών θα παραχωρήσει το χώρο σε χρήση δωρεάν για τους δημότες.

Η δημοτική αρχή εξετάζει την προοπτική δρομολόγησης δωρεάν λεωφορείου – στα πρότυπα της λειτουργίας του πάρκινγκ Καλετζώτη - από το χώρο του πάρκινγκ μέχρι το κέντρο, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι χρήστες του.

Στο σχέδιο της σύμβασης αναφέρεται ότι οι εργασίες που θα εκτελεστούν από το δήμο θα παραμείνουν προς όφελος της ΓΑΙΑΟΣΕ, ενώ σε περίπτωση που ο χώρος στάθμευσης αποφέρει έσοδα από εκμετάλλευση ή μίσθωση στο δήμο ή σε άλλο νομικό του πρόσωπο, τότε η σύμβαση θα λυθεί αυτοδίκαια και θα δοθεί η δυνατότητα σύναψης μίσθωσης με αντίτιμο.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών, παράλληλα με την πρόταση αυτή έχει θέσει προς τη Δημοτική Αρχή το σοβαρό αίτημα για δημιουργία στεγασμένης Δημοτικής Αγοράς προτείνοντας συγκεκριμένα 2 χώρους (Άγιο Διονύσιο και Άγιο Ανδρέα) στον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό, αποσκοπώντας στην αποδέσμευση  της πόλης από σειρά προβλημάτων που δημιουργούν οι λαϊκές αγορές (κυκλοφοριακό, καθαριότητα, προσβασιμότητα κατοίκων και ασθενοφόρων, παραοικονομία κ.ά.).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις