Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Περί εορταστικών εκδηλώσεων κου του λου...

Περί εορταστικών εκδηλώσεων κου του λου...

Του Αποστόλη Καραγιάννη

Γεια σας και πάλι από την απέναντι μεριά του Ατλαντικού.

Μιaς και καταλάγιασε η μέθεξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων είπα να σας ενοχλήσω πάλι. Πριν η τρελλλλή ζάλλλλη του Πατρινού Καρναβαλλλιού μας πάρει τα μυαλά.

Στην προετοιμασία μου για τις Πανελλήνιες εξετάσεις με το σύστημα των Δεσμών -φανταστείτε πόσο αρχαίος είμαι- ένα από τα θέματα SOS της Έκθεσης ήταν η «Ξενομανία». Η ξενομανία ως σύγχρονο χαρακτηριστικό των νεοελλήνων. Μας έλεγαν τότε οι καθηγητές, σε σχολείο και φροντιστήριο, πως οι Έλληνες διακατέχονται από μια λατρεία ως προς το καθετί ξενόφερτο, από μόδα, λογοτεχνία, κινηματογράφο μέχρι και γιορτές (αυτό το πρόσθεσα εγώ, σιγά μην το 1998 που έδωσα Πανελλήνιες γιόρταζαν το Χαλοουίν ή το Μπλακ Φράιντεϊ... ).

Ναι λοιπόν αγαπητοί μου, ξενόφερτες γιορτές μην σας κάνει καθόλου εντύπωση. Και καλά εγώ, πείτε είμαι στο Σικάγο 4 χρόνια και είδα τι εστί Χαλοουίν ή Μπλακ Φράιντεϊ ή Θενκσγκίβινγκ και τα ρέστα. Εσύ φίλτατε αναγνώστα είχες και στη Βούντενη Θενκσγκίβινγκ; Ουδεμία πρόθεση προσβολής του πανέμορφου ορεινού χωριού γνωστό μέχρι και το Σικάγο για τις εξαίσιες χασαποταβέρνες του.

Να εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμε, όλες αυτές οι γιορτές που προανέφερα είναι η καλύτερη αφορμή για τους Αμερικάνους να ξεδώσουν. Για παράδειγμα ποια καλύτερη αφορμή να ξετινάξουν τις πιστωτικές κάρτες τους με την πρόφαση των δήθεν τρελών προσφορών της Μπλακ Φράιντεϊ. Ποια καλύτερη ευκαιρία να λιποθυμήσουν από το φαγητό και το πιοτί του Θενκσγκίβινγκ με αφορμή την μονομερή έκφραση ευγνωμοσύνης προς τους Αυτόχθονες; Αναφέρω μονομερή γιατί δεν πιστεύω καμία φυλή των Αμερικάνων αυτοχθόνων να εορτάζει την συγκεκριμένη μέρα με όλα αυτά που τράβηξαν τα προηγούμενα χρόνια, άσε που ακόμα τραβάνε. Για να δείτε και την ξενομανία που διακατέχει και τους Αμερικάνους έφτασαν να γιορτάζουν την Ημέρα των Νεκρών (Dias de Los Muertos την λένε στο Μεξικό που ξεκίνησε) μπας και πιουν καμιά τεκίλα παραπάνω.

Στο πλαίσια λοιπόν της Παγκοσμιοποίησης έφτασε και η Μπλακ Φράιντεϊ στην Ελλάδα. Και τρέχουν οι Έλληνες από το πρωί στις ουρές μην χάσουν τα κελεπούρια. Και ανοίγω και το σατανικό αυτό εργαλείο του Ζούκενμπεργκ την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 και τι να δω... Halloween Party!

www.thebest.gr/calendar/view/event/11406/2017-10-31

(φίλε Γιάννη Κομπορόζο τυχαίο το παράδειγμα μην παρεξηγηθείς).

Πάμε καλά; Έχουμε το καλύτερο καρναβάλι και θέλουμε και Χάλοουιν;

Προχτές ήταν η Martin Luther King Day. Γιορτάστηκε ή μας ξέφυγε;

Τέλος πάντων, κάποιοι θέλουν να ξεσκάσουν, το καταλαβαίνω. Αλλά όχι και Χάλοουιν ρε παιδιά…. Ας βρεθούν άλλες πιο πατροπαράδοτες αφορμές. Γιορτή Τεντούρας έχουμε καθιερώσει; Γιορτή Μαυροδάφνης; Νομίζω σκορδαλιά party έχει καθιερωθεί και μάλιστα στην Πάτρα τουλάχιστον 3 φορές τον χρόνο, μπορεί και τέσσερις.
Δεν έχω να πω κάτι άλλο, πάω για απόψυξη, με -20 βαθμούς τις 2 τελευταίες εβδομάδες εδώ στο Σικάγο, επιβάλλεται η απόψυξη,

Υ.Γ.1

Γκλομπαλαίζέισον μα φρεντ.... Αλλά όχι και Χάλοουιν ρε παιδιά
Υ.Γ.2

Ας τα βρουν εκεί στην Πάτρα οι της «ιδιωτικής» πρωτοβουλίας με τον Δήμαρχο, μακριά από πείσματα και οι δύο μεριές. Ένα είναι το Πατρινό Καρναβάλι!!!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις