Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κηδεύτηκε το μεσημέρι ο Χρήστος Λιμάρ

Πάτρα: Κηδεύτηκε το μεσημέρι ο Χρήστος Λιμάρ

Ο συμπολίτης αγιογράφος έφυγε από τη ζωή στα 79 του χρόνια

Συγκίνηση προξένησε στην κοινωνία της Πάτρας η είδηση της εκδημίας του γνωστού και αγαπητού αγιογράφου Χρήστου Ευγ. Λιμάρ σε ηλικία 79 ετών. Ο εκλιπών ήταν ένας από τους παλαιότερους καλλιτέχνες του είδους στην Πάτρα ενώ αγιογράφος ήταν και ο πατέρας του, έχοντας φιλοτεχνήσει πολλές εικόνες αγίων της εκκλησίας μας.

Ο Χρήστος Λιμάρ που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018, κηδεύτηκε τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου στη 1 το μεσημέρι στον παλαιό ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών και ακολούθησε η ταφή του στο Α’ Δημοτικό κοιμητήριο της Πάτρας. Άφησε πίσω του την αγαπημένη σύζυγο του Αγγελική και τα 4 παιδιά του, Ευγένιο, Κώστα, Ελένη και Τζένη καθώς και τα οκτώ εγγόνια του. Παράκληση της οικογένειας ήταν αντί στεφάνων να γίνουν καταθέσεις υπέρ του ιδρύματος «Κιβωτός της αγάπης».

Ο Χρήστος Λιμάρ διατηρούσε τα τελευταία χρόνια το εργαστήριο του επί της οδού Καλαμογδάρτη λίγο πιο πάνω από την Κορίνθου. Εθεωρείτο εκ των κορυφαίων τεχνιτών – αγιογράφων της Πάτρας και της Αχαΐας με αγάπη στο αντικείμενο του, υψηλή αισθητική και ταλέντο στην αγιογράφηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι την τέχνη της αγιογραφίας συνέχιζαν εκ μέρους της οικογένειας, τα παιδιά του.

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα: Πέθανε ο αγιογράφος Χρήστος Λιμάρ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις