Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η πολυπράγμων Γκέλη Παντελή

Η πολυπράγμων Γκέλη Παντελή

Διαβάστε περισσότερα στο γιορτινό Best που κυκλοφορεί

Το επώνυμό της αποτελεί συνώνυμο της Πατρινής τυροκομίας και κυρίως της φέτας «Παντελή». Μητέρα δύο παιδιών, πολιτικός μηχανικός, αντιπρόεδρος στην οικογενειακή «ΑΒΙΓΑΛ ΑΕ - ΠΑΝΤΕΛΗ», που φέτος συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής, σύζυγος του Δρ. Πολιτικού Μηχανικού Βασίλη Μπαρδάκη, η Γκέλη Παντελή αποτελεί παράδειγμα πολυπράγμονος σύγχρονης γυναίκας.

Κυκλοφόρησε το εορταστικό Best - Ποιές Πατρινές είναι στο Best

Είστε πολιτικός μηχανικός, ξεκινήσατε τη σταδιοδρομία σας επιτυχώς με την κατασκευή ιδιωτικών έργων, σας κέρδισε όμως η συμμετοχή στην ΑΒΙΓΑΛ ΑΕ - ή αλλιώς η βιομηχανική τυροκομία με το γνωστό brand name (Παντελή). Ξεχωρίζετε κάτι περισσότερο; Υπάρχει κάποιος από αυτούς τους τομείς που σας εκφράζει περισσότερο;

Νιώθω ότι οι εμπειρίες μου από την κατασκευή ιδιωτικών κατοικιών, και τις μελέτες δημοσίων έργων, με χαρακτηρίζουν - επηρεάζουν «διασταλτικά» τον μηχανισμό λήψης αποφάσεων ακόμη και σε θέματα που είναι εκτός του εύρους δραστηριοτήτων Μηχανικού. Πράγματι το τελευταίο διάστημα αφιερώνω τον περισσότερο επαγγελματικό μου χρόνο στην ΑΒΙΓΑΛ. Από οφειλή και αγάπη μαζί. Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση της οικογενειακής μας επιχείρησης. Μισός αιώνας εκλεκτής τυροκομίας που μας γεμίζει με υπερηφάνια, αλλά συνάμα μας κατακλύζει και με ένα ανυπέρβλητο αίσθημα ευθύνης για τη συνέχιση της μακρόχρονης αυτής πορείας.

Επιπλέον είστε νέα μητέρα και σύζυγος. Το 24ωρο σας είναι αρκετό; Πόσο εύκολο είναι να συνδυαστούν όλα;

Δυστυχώς εμείς οι γυναίκες έχουμε βάλει τα χεράκια μας και έχουμε βγάλει τα ματάκια μας, όπως χαρακτηριστικά συνηθίζω να λέω και εξηγώ: στοχεύσαμε σε απαιτητικές επαγγελματικές σταδιοδρομίες, γίναμε οι μάνες που με περίσσεια αγάπη μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, χωρίς εν τω μεταξύ να ξεχνάμε να παραμένουμε γυναίκες. Και αυτό μπορεί να είναι αρκετά δελεαστικό, ωστόσο γίνεται μάλλον εξοντωτικό. Αν είναι αρκετό το 24ωρο; Φυσικά και όχι. Στο τέλος της μέρας πολλές φορές έχω την αίσθηση ότι έχω ζήσει περισσότερες μέρες σε μία. Αν είναι γεμάτο; Φυσικά και είναι. Από δημιουργία και αγάπη. Αυτά τα δύο στοιχεία είναι η ανταμοιβή.

Τα ελληνικά προϊόντα στον χώρο των τροφίμων μπορούν να αποτελέσουν το πλεονέκτημα της Ελλάδας στον τομέα των εξαγωγών και να βοηθήσουν στο να γίνει η χώρα γαστρονομικός προορισμός;

Τα ελληνικά προϊόντα τροφίμων αποτελούν ένα ισχυρό όπλο αντεπίθεσης της χώρας μας στις εκτός συνόρων αγορές, κυρίως λόγω της εξαιρετικής σχέσης ποιότητας/τιμής που τα χαρακτηρίζει. Η προσπάθεια αυτή ενδέχεται να είναι μεμονωμένη, σίγουρα όμως βελτιστοποιείται όταν γίνεται συλλογική. Τότε είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για τη δημιουργία μιας ταυτότητας εθνικού πλέον προϊόντος, αναγνωρίσιμου και ισχυρού, ικανού να χρίσει τη χώρα μας ως γαστρονομικό προορισμό. Απαραίτητος προς την κατεύθυνση αυτή είναι ένας στρατηγικός σχεδιασμός που έχοντας σα βάση το προϊόν θα στοχεύει στη βέλτιστη αξιοποίησή του μέσω ενός ελληνικού γαστρονομικού προφίλ ικανού να συμβαδίσει με τις διεθνείς τάσεις, να αντιταχθεί επάξια στον ανταγωνισμό και τελικά να εδραιωθεί με τη μοναδικότητά του.

Μιλήστε μου για το δικό σας αντικείμενο στην «ΑΒΙΓΑΛ». Γνωρίζω ότι είναι από τις επιχειρήσεις που ακόμη και εν μέσω κρίσης αναπτύσσονται.

Τα τελευταία 3 χρόνια επιχειρώ στην εταιρεία από τη θέση της αντιπροέδρου. Το αντικείμενο ευθύνης είναι πολυδιάστατο και δεν μπορεί να περιοριστεί. Κόντρα στους ξενομανείς και βαρύγδουπους χαρακτηρισμούς θέσεων, η θητεία μου δίπλα σε ένα πρακτικό και σοφό τολμώ να πω άνθρωπο, τον οποίο είχα την τιμή και την τύχη να έχω μέντορα και πατέρα, μου έμαθε κάτι πολύ απλό: για να διοικήσεις πρέπει να είσαι σε θέση να γνωρίζεις από τη δουλειά του εργάτη παραγωγής έως και αυτή του πιο υψηλόβαθμου στελέχους. Στο πνεύμα και στο πλαίσιο αυτό προσπαθώ καθημερινά. Η διαρκής ανάπτυξη είναι φυσικά στόχος, αλλά όχι αυτοσκοπός. Προκύπτει από την αυθεντικότητα των προϊόντων μας, από την αξιοποίηση των εμπειριών μας, από τη σκληρή δουλειά της ομάδας μας. Εκμεταλλευόμενοι τα δεδομένα αυτά επιχειρούμε και αναπτυσσόμαστε. Η εμπιστοσύνη του καταναλωτή είναι η επιβράβευση των προσπαθειών μας.

Πείτε μου μια Χριστουγεννιάτικη ανάμνηση...

Ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου, τι άλλο; Μια τελετουργία που έχει χαραχτεί στις παιδικές μου μνήμες. Το πικ-απ να παίζει χριστουγεννιάτικες μελωδίες, το σπίτι να μυρίζει από τους κουραμπιέδες της μαμάς και η ατμόσφαιρα τόσο ζεστή. Οποτεδήποτε ανακαλώ τις εικόνες αυτές νιώθω να με πλημμυρίζει η ίδια ζεστασιά. Τις ίδιες σκηνές οικογενειακής θαλπωρής μοχθώ να χαρίζω ως μητέρα τώρα πια στα δικά μου παιδιά. Είναι αυτές που μας κρατούν στα δύσκολα και μας οπλίζουν με δύναμη να συνεχίζουμε να παλεύουμε.

Και τι θα θέλατε να φέρει ο νέος χρόνος…

Φυσικά υγεία. Και αγάπη. Και εκπληρωμένους στόχους, μαζί πάντα με την ευχή κάθε στιγμή που θα ζούμε να μας κάνει δυνατότερους αλλά κυρίως καλύτερους ανθρώπους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight