Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βρέθηκαν 20 εκατ. ευρώ για τη σίτιση των φοιτητών στο πανεπιστήμιο Πατρών

Βρέθηκαν 20 εκατ. ευρώ για τη σίτιση των...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Μετά τις παρεμβάσεις στη Σύνοδο Πρυτάνεων

Η εστία του Πανεπιστημίου Πατρών λειτουργεί ξανά μετά από καταλήψεις και διαμαρτυρίες φοιτητών και εργαζομένων το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας των σημαντικών οικονομικών προβλημάτων που είχαν προκύψει.

Η σίτιση των των φοιτητών συνεχίζεται -αν και παραμένουν οι δυσλειτουργίες της φοιτητικής μέριμνας- μετά την έκτακτη χρηματοδότηση που εξασφάλισε το υπουργείο Παιδείας.

Η ανακοίνωση για την εξασφάλιση περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ για το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ήρθε από τα χείλη του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και κατά τη συνεδρίαση της 86ης Συνόδου των Πρυτάνεων και Προέδρων ΔΕ. Ο κ. Γαβρόγλου ενημερώθηκε σχετικά, εκτός των άλλων και από την πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.

Ειδικότερα για το θέμα της φοιτητικής μέριμνας ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε πως εξασφαλίστηκαν τα χρήματα για να καλυφθούν οι δαπάνες σίτισης και καθαριότητας και να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των φοιτητικών εστιών σε όλα τα πανεπιστήμια ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να εξοφληθούν και όλες οι υποχρεώσεις του ΙΝΕΔΙΒΙΜ προς τρίτους.

Οι πρυτάνεις καθώς και οι υπεύθυνοι της φοιτητικής μέριμνας "κρατούν μικρό καλάθι" καθώς βλέπουν ότι τα χρήματα αυτά επαρκούν μόλις για να καλυφθούν τα χρέη προς τρίτους και οι άμεσες επείγουσες ανάγκες όπως η προμήθεια τροφίμων και πετρελαίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις