Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Σκουρλέτης στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα στα Καλάβρυτα - ΦΩΤΟ

Ο Σκουρλέτης στις εκδηλώσεις μνήμης για ...

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 74 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.

Ο κ. Σκουρλέτης παρέστη σήμερα το πρωί στην τέλεση πάνδημου μνημόσυνου, για τους 468 Καλαβρυτινούς που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 13 Δεκεμβρίου 1943, στον Καθεδρικό Ναό Μαρτυρικής Πόλης Καλαβρύτων.

Ακολούθησε η μετάβαση, με πομπή, από τον Καθεδρικό Ναό της πόλης στον τόπο θυσίας – εκτέλεσης, όπου ο Υπουργός Εσωτερικών κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν πολίτες των Καλαβρύτων συγγενείς των θυμάτων, τοπικές αρχές και βουλευτές του νομού, οι πρόεδροι συμβουλίου επικρατείας και Άρειου πάγου, ο πρέσβης της Γερμανίας, εκπρόσωποι πρεσβειών Πολωνίας και Ουγγαρίας, στρατιωτικών και Αστυνομικών αρχών, φορέων και συλλόγων. Ξεχωριστή στιγμή η κατάθεση στεφάνου από κοινού Δημάρχων των Ελληνικών μαρτυρικών πόλεων. Tη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε ο Τομεάρχης Άμυνας Βασίλης Κικίλιας. Στην επιμνημόσυνη δέηση και στην θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος και παραβρέθηκαν οι ηγούμενοι των Μοναστηριών Αγίας Λαύρας και Μ. Σπηλαίου και ιερείς της περιοχής.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ kalavrytanews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις