Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η καρδιά του συλλόγου "Φλόγα" χτύπησε στη Ρήγα Φεραίου

Πάτρα: Η καρδιά του συλλόγου "Φλόγα...

Στο περασμένο Σάββατο

Η καρδιά της Αχαΐας χτύπησε το Σάββατο στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου με πρωταγωνιστές εκατοντάδες μαθητές, 29 Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, οι οποίοι δίδαξαν την αγάπη προς τον συνάνθρωπο και ειδικότερα στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και φίλοι ανταποκρίθηκαν με προθυμία στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» Παράρτημα Πάτρας και του Τμήματος Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κι έστησαν μία ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Όλος ο πεζόδρομος πλημμύρισε από τραγούδια και τα χαρούμενα ξεφωνητά των μαθητών που καλούσαν τους περαστικούς να συμβάλλουν στο έργο της "ΦΛΟΓΑΣ" αγοράζοντας τις ιδιαίτερες κατασκευές που είχαν δημιουργήσει με τους δασκάλους και τους γονείς τους.

Καρπός της προσπάθειάς τους ήταν η συγκέντρωση του ποσού των 10.500 ευρώ!

Πέραν του παραπάνω σημαντικού οικονομικού αποτελέσματος, χορωδίες, χορευτικές ομάδες και η μπάντα του Δήμου παρακίνησαν μικρούς και μεγάλους να τραγουδήσουν και να κινηθούν στους εορταστικούς ρυθμούς. Το δέντρο των ευχών γέμισε με δεκάδες κάρτες τις οποίες δημιούργησαν μικροί και μεγάλοι ευχόμενοι υγεία, αγάπη και ειρήνη.

Στόχος της εκδήλωσης, που τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο στα παιδιά, η διάδοση του μηνύματος της «ΦΛΟΓΑΣ», η γνωστοποίηση του έργου της και η συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυσή του, αλλά και η έμπρακτη άσκηση των μαθητών, μελλοντικών πολιτών, στην εθελοντική προσφορά.

Συμμετείχαν

>Νηπιαγωγεία: 7o, 15o, 32o, 59o Πατρών, 4ο Παραλίας, Μιντιλογλίου, Πειραματικό Πανεπιστημίου Πατρών, Βρεφονηπιακός Σταθμός- Ιδ. Νηπιαγωγείο «Το Ρόδι».

>Δημοτικά: 1o, 3o, 9o, 18o, 23o, 25o, 26o, 32o, 43o, 48o, 52o, 55o, 59o, 2/θέσιο Πειραματικό Πανεπιστημίου Πατρών, 8/θέσιο Πειραματικό Πανεπιστημίου Πατρών, Κάτω Καστριτσίου, 1ο Οβρυάς, Σαραβαλίου, Τέμενης.

>Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου 10ου Πατρών.

>Εκπολιτιστικός Σύλλογος :«Ρυθμός -Κίνηση».

Το Παράρτημα Πάτρας του Συλλόγου «ΦΛΟΓΑ» ευχαριστεί δημοσίως τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για τη συμμετοχή τους και τα πρωτόγνωρα συναισθήματα συγκίνησης και χαράς που προκάλεσαν σε μικρούς και μεγάλους. Επίσης εκφράζει θερμές ευχαριστίες την υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου για την άψογη συνεργασία όπως και στον βοηθό περιφερειάρχη Αντώνη Χαροκόπο.   Επίσης καθοριστική για την επιτυχία της εκδήλωσης ήταν η συμβολή του Δήμου Πατρέων και των υπηρεσιών του που πλαισίωσαν με προθυμία τη διοργάνωση, του ΕΕΣ και της επιχείρησης ηχητικών "Τίγκας".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις