Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γένος θηλυκού ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου στην Ανδραβίδα

Γένος θηλυκού ο θεσμός του Τοπικού Αστυν...

Τα νέα τους καθήκοντα ανέλαβαν δυο γυναίκες βαθμοφόροι της Ελληνικής Αστυνομίας

Ο πρωτοποριακός θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου επεκτάθηκε σε μια ακόμη  περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στο Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης, λειτουργώντας με έδρα το πρώην Δημαρχείο Ανδραβίδας .Σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου, κατά την οποία τελέστηκε αγιασμός, από τον  Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας.

Σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής:

«Στην τελετή έναρξης παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Αδαμάντιος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας  - Κυλλήνης κ. ΝΑΜΠΙΛ Ιωσήφ Μοράντ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας Ταξίαρχος Κωνσταντίνος ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ανδραβίδας κα ΚΑΡΑΒΑΝΑ Ζωή.

Ο Τοπικός Αστυνόμος έχει, μεταξύ άλλων, τις παρακάτω αρμοδιότητες : ,

•  δέχεται επισκέψεις στο γραφείο του (πολίτες, συλλόγους, φορείς και εκπροσώπους συνεταιρισμών),

• δέχεται παράπονα και καταγγελίες από πολίτες για θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος και επιλύει τα προβλήματά τους σε συνεργασία με άλλους φορείς,

• διεκπεραιώνει ζητήματα  διοικητικής φύσεως (γνήσια υπογραφής κτλ.),

• πραγματοποιεί ο ίδιος επισκέψεις σε τοπικούς φορείς, περνάει από καταστήματα, από κάθε γειτονιά, συνομιλεί με τους πολίτες και μαθαίνει τα προβλήματά τους,

•  διεκπεραιώνει υποθέσεις και  ασκεί προανακριτικά καθήκοντα,

•  επιλύει κάθε πρόβλημα το οποίο δύναται να επιλύσει, διαφορετικά το προωθεί άμεσα στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας, που υπάγεται διοικητικά, για τον ειδικότερο χειρισμό του.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας,  ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. ΝΑΜΠΙΛ Ιωσήφ Μοράντ και την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ανδραβίδας κα ΚΑΡΑΒΑΝΑ Ζωή, που ανταποκρίθηκαν θετικά στο νέο αυτό θεσμό, παραχωρώντας τον αναγκαίο χώρο και τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, καθώς και όλες τις τοπικές αρχές που βοήθησαν στην υλοποίηση του θεσμού.

Επιπλέον, ο Υποστράτηγος Αδαμάντιος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του: «O καινοτόμος θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου έχει ήδη εφαρμοστεί σε αρκετές περιοχές της Χώρας μας, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και το Πελόπιο Ηλείας, με τα πρώτα δείγματα να είναι ιδιαίτερα θετικά.

Επεκτείνουμε, λοιπόν τον  επιτυχημένο αυτό θεσμό και στον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης,  και συγκεκριμένα στην Δημοτική Ενότητα Ανδραβίδας.

Από την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας εκτιμήθηκε ότι η παρουσία του Τοπικού Αστυνόμου στο Δήμο σας και ιδιαίτερα στην Ανδραβίδα είναι απαραίτητη και θα βοηθήσει ουσιαστικά στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο στόχος μας είναι να εξυπηρετείται ο κόσμος και ειδικά οι ηλικιωμένοι να μην χρειάζεται να μετακινούνται από τα χωριά τους για μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν για μια απλή διαδικασία, όπως ένα γνήσιο υπογραφής ή για μια ερώτηση πληροφοριακού χαρακτήρα.»

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας Ταξίαρχος Κωνσταντίνος ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ παρουσίασε και ανέλυσε τις δυνατότητες του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής : «…..Ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου θα αποτελεί τον βασικό συνδετικό κρίκο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας - Κυλλήνης στο οποίο υπάγεται, με την τοπική κοινωνία, αναπτύσσοντας σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης, κατανόησης και συνεργασίας του αστυνομικού με τον πολίτη.

H επιλογή στο πρόσωπο του Τοπικού Αστυνόμου όσο και του Αναπληρωτή του, γυναίκας βαθμοφόρου της Ελληνικής Αστυνομίας, πιστεύω ότι θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο την ανάπτυξη της προσωπικής επαφής του Τοπικού Αστυνόμου με τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της περιοχής……»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις