Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πλήθος κόσμου στην εκκλησούλα των Εισοδίων της Θεοτόκου που πανηγύριζε

Πάτρα: Πλήθος κόσμου στην εκκλησούλα των...

Πήγαν για προσκύνημα και μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων

Η εκκλησούλα των Εισοδίων της Θεοτόκου λίγο πιο πάνω από το ναό του Αγίου Νικολάου και πιο κάτω από τον Παντοκράτορα και τη γειτονιά του Κάστρου πλημμύρισε από κόσμο που έσπευσε να προσκυνήσει την χάρη της Παναγίας και να λάβει ευλογία και άρτο.

Μικροί και μεγάλοι ανέβηκαν την ανηφόρα και τα σκαλιά και πήγαν να προσκυνήσουν και να ανάψουν το κερί τους. Ο ναός που κάθε χρόνο πανηγυρίζει στις 21 Νοεμβρίου ανήκει στην ενορία του Αγίου Νικολάου και ήδη προσμετρά πάνω από 31 χρόνια ζωής καθώς έγινε επί μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Πατρών Νικοδήμου ενώ στους επιτρόπους που είχαν συμβάλει στην ανέγερση του ήταν και ο αείμνηστος ενορίτης οδοντίατρος Αντώνης Φίλιας.

Στον πανηγυρικό εσπερινό την Δευτέρα το απόγευμα χοροστάτησε στο ναό ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος ενώ την Τρίτη το πρωί στη Θεία λειτουργία προεξήρχε ο αρχιμανδρίτης Μάρκος Τζανακάκης.

Από τις όμορφες στιγμές ήταν όταν κατά τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης ήρθαν για να προσκυνήσουν όλοι οι μικροί μαθητές του διπλανού Δημοτικού σχολείου (στην αρχή της οδού Παντοκράτορος) συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους. Μπήκαν στη σειρά και ήσυχα και υπομονετικά περίμεναν να ανάψουν το κερί τους, να προσκυνήσουν την ανθοστόλιστη εικόνα των Εισοδίων της Θεοτόκου και να λάβουν τον άρτο τους. Ήταν πράγματι μία όμορφη εικόνα. Ανάμεσα στους πιστούς που είχαν πάει να προσκυνήσουν είδαμε και τον κ. Νίκο Δούρο της Dur ΑΕ, κ.α.

*Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος λειτούργησε το πρωί στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου όπου και φιλοξενείται από την περασμένη Πέμπτη το ιερό λείψανο του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ. Στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στο νόημα της μεγάλης εορτής των Εισοδίων λέγοντας πως η ίδια η Παναγία και η οντότητα της μοιάζει με ιερό ναό.

Τη μέρα της 21ης Νοεμβρίου, των Εισοδίων της Θεοτόκου γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις