Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συγκέντρωση ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου από το ΚΚΕ

Πάτρα: Συγκέντρωση ανήμερα της 28ης Οκτω...

Στην πλατεία Γεωργίου στις 11:30 πμ.

Σε ανακοίνωση τους οι Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα της πόλης και τη νεολαία να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει το Σάββατο 28 Οκτώβρη, ανήμερα της Εθνικής επετείου, στην πλατεία Γεωργίου στις 11:30 πμ.

Σκοπός της συγκέντρωσης όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, είναι να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στους σημερινούς δήθεν “εθνικούς στόχους” της αστικής τάξης, που είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη που θα στηριχθεί στα αποκαΐδια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η 28η Οκτωβρίου 1940 και η κατοπινή πάλη του ελληνικού λαού ενάντια στη φασιστική τριπλή κατοχή, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ, αποτελεί πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων, ιδιαίτερα σήμερα, που η ιστορία ξαναγράφεται με προμετωπίδα τον αντικομμουνισμό, που οι αντιθέσεις και τα αδιέξοδά στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους γενικευμένων πολεμικών συγκρούσεων.

Αυτός ο αγώνας απέδειξε ότι ο κάθε φορά αρνητικός συσχετισμός δεν είναι αμετάβλητος, οι λαοί μπορούν να γίνουν πρωταγωνιστές της ιστορικής εξέλιξης, μήνυμα που αποκτά σήμερα ακόμη μεγαλύτερη σημασία, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επικαλείται τον αρνητικό συσχετισμό, για να καλλιεργήσει μειωμένες απαιτήσεις και το συμβιβασμό.

Οι Τομεακές Επιτροπές  Αχαΐας και ΑΕΙ-ΤΕΙ Πάτρας του ΚΚΕ, καθώς και οι αντίστοιχες οργανώσεις της ΚΝΕ (Εργατικός, Μαθητικός, ΑΕΙ, ΤΕΙ), τιμώντας την 77η επέτειο της 28ης Οκτώβρη και το ΟΧΙ του ελληνικού λαού απέναντι στη φασιστική Ιταλία, την πάλη του στη συνέχεια απέναντι στους φασίστες κατακτητές, τους ντόπιους συνεργάτες τους, οργανώνει πλατύ άνοιγμα στον πατραϊκό λαό, ανήμερα της επετείου, προκειμένου να φτάσει το μήνυμα της μέρας στους εργαζόμενους, τη νεολαία τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα της πόλης, τη νεολαία να συμμετέχουν στη συγκέντρωση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ το Σάββατο 28 Οκτώβρη στην πλατεία Γεωργίου στις 11:30 πμ. Να διατρανώσουν ταυτόχρονα την αντίθεσή τους στους σημερινούς δήθεν “εθνικούς στόχους” της αστικής τάξης, που είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη που θα στηριχθεί στα αποκαΐδια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων.

Να εκφράσει την αντίθεσή του στα πολεμοκάπηλα σχέδια  στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που εμπλέκουν το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες, ακόμη και με την πρόθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για αποθήκευση πυρηνικών όπλων στον Άραξο. Πρόκειται για σχέδια και συμφωνίες (όπως αυτές της Κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων), στα οποία συμφωνούν και στηρίζουν όλα τα αστικά κόμματα.

Καλούμε το λαό της Πάτρας, στηριγμένος και στην ιστορική του πείρα, να αποχτήσει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, στην πάλη του για το δίκιο και τη νίκη του, να εμπιστευτεί το ΚΚΕ.

*Με το πέρας της παρέλασης, κλιμάκια του ΚΚΕ της ΚΝΕ θα βρεθούν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για μοίρασμα ανακοινώσεων και υλικών στο πλαίσιο της ενημέρωσης του Πατραϊκού λαού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις