Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κοινο_τοπία: Μεγάλο το ενδιαφέρον στην εκδήλωση ‘‘Χτίζοντας τη σωματική, ψυχική και πνευματική μας Υγεία’’

Κοινο_τοπία: Μεγάλο το ενδιαφέρον στην ε...

Μίλησε η γενική γιατρός, βελονίστρια και φυσικοπαθολόγος Βηθλεέμ Φακίδου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr η παρουσίαση-συζήτηση με θέμα: Χτίζοντας τη σωματική, ψυχική και πνευματική μας Υγεία από τη Γενική Ιατρό, Βελονίστρια και Φυσικοπαθολόγο Βηθλεέμ Φακίδου. Η εκδήλωση-συζήτηση έγινε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της οργάνωσης για την Προαγωγή της Υγείας και της Ποιότητας της ζωής και αποτελεί την αφετηρία για τη διοργάνωση 8 μηνιαίων συναντήσεων στις οποίες θα προσεγγίζονται διαφορετικά θέματα με συνεργάτες αντίστοιχου γνωστικού αντικειμένου.

Θέματα όπως, η ένταξη της άσκησης στην καθημερινότητά μας, η διατροφή, οι καλές και κακές μας συνήθειες, οι συμπληρωματικές θεραπείες, η ξεκούραση, η χρήση σκευασμάτων της βιομηχανίας φαρμάκων, οι εντάσεις και η ψυχολογική μας κατάσταση, η ομοιοπαθητική, το στρες, η πρόληψη ατυχημάτων, η ατομική υγιεινή και πολλά άλλα που εθίγησαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα αποτελέσουν αντικείμενο προσέγγισης και ανάλυσης και του κύκλου των μηνιαίων συναντήσεων.

Μετά την παρουσίαση με στοιχεία και παραδείγματα, με τη χρήση λόγου και εποπτικού υλικού ακολούθησε συζήτηση με συντονιστή τον Ανδρέα Σπηλιώτη όπου οι συμμετέχοντες έθεσαν δεκάδες ερωτήματα στην ομιλήτρια αποδεικνύοντας έτσι το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για τα θέματα υγείας αλλά και για την αναζήτηση ενός εναλλακτικού τρόπου δόμησης μιας υγιούς ψυχοσωματικής οντότητας.

Το άρθρο 25 παράγραφος 1 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών του 1948 γράφει ‘‘Κάθε άτομο έχει το δικαίωμα σε ένα βιοτικό επίπεδο ικανό να εξασφαλίσει στο ίδιο και στην οικογένειά του υγεία και ευημερία, ειδικότερα τροφή, ρουχισμό, κατοικία, ιατρική περίθαλψη, απαραίτητες κοινωνικές υπηρεσίες και κοινωνική ασφάλιση’’. Το ζητούμενο της διακήρυξης του ΟΗΕ και πρόταγμα του σήμερα δε μπορεί να είναι άλλο από το ‘‘Νους υγιής εν σώματι υγιεί’’ του τόσο γνωστού μας αρχαίου ρητού.

Η Βηθλεέμ Φακίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Μεταλλουργός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή Πατρών και πήρε την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Εργάζεται έως σήμερα σαν Γενικός Ιατρός στο Ε.Σ.Υ. με βαθμό Διευθυντή. Είναι Βελονίστρια μέλος της Εταιρείας Βελονισμού Βορείου Ελλάδας. Έχει σπουδάσει Φυσικοπαθολογία και Υγιεινή Διατροφή στη Μεγάλη Βρετανία. Εδώ και 35 χρόνια είναι καρποχορτοφάγος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις