Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ποιος είναι ο μόλις 31 ετών νέος καγκελάριος της Αυστρίας

Ποιος είναι ο μόλις 31 ετών νέος καγκελά...

Ο Σεμπάστιαν Κούρτς θα συζητηθεί σίγουρα πολύ για τις απόψεις του στο μεταναστευτικό

Ο 31 ετών πολιτικός Σεμπάστιαν Κουρτς θα οριστεί Καγκελάριος της Αυστρίας εφόσον ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους κυβερνητικούς εταίρους και θα κλέψει από τον Εμανουέλ Μακρόν τον τίτλο του νεότερου ηγέτη της Ευρώπης.

Είναι υπουργός εδώ και έξι χρόνια και κατόρθωσε να επικρατήσει ως το σύμβολο της ανανέωσης.

Στα μέσα Μαίου 2017 ανέλαβε την ηγεσία του συντηρητικού κόμματος ÖVP, το οποίο κατέρρεε στις δημοσκοπήσεις, και έβαλε τέλος σε δέκα χρόνια μεγάλου συνασπισμού με την Αριστερά. Αποκαλούν τον Σεμπάστιαν Κουρτς «Wunderwuzzi» («παιδί-θαύμα») και όλα δείχνουν να του πηγαίνουν κατ'ευχήν.

Μόλις ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για καγκελάριος η πρόθεση ψήφου για το ÖVP απογειώθηκε. Ολες οι μετρήσεις έδειχναν τον Σεμπάστιαν Κουρτς να έρχεται πρώτος σε πρόθεση ψήφου έναντι των αντιπάλων του, που είναι ο σοσιαλ-δημοκράτης καγκελάριος Christian Kern και ο ηγέτης της ακροδεξιάς Heinz-Christian Strache (FPÖ), οι οποίοι έχουν τα ίδια ποσοστά.

Ο Κουρτς είναι ψηλός, φοράει κολλητά κοστούμια, χτενίζει τα μαλλιά του προς τα πίσω, έχει το δικό του στιλ. Εγινε υπουργός Εξωτερικών σε ηλικία 27 ετών, πριν καλά καλά ολοκληρώσει τις σπουδές του στη Νομική και κατόρθωσε να αναζωογονήσει τη φλόγα των Συντηρητικών, δίνοντας μια εικόνα εκσυγχρονισμού και χρησιμοποιώντας μια σκληρή γλώσσα στο προσφυγικό.

«Αυτός ο νεαρός βιάζεται περισσότερο από τον Εμανουέλ Μακρόν. Σε μερικές ημέρες πήρε τον έλεγχο της Δεξιάς στην Αυστρία και προκάλεσε πρόωρες εκλογές. Σε ηλικία 31 ετών ο Σεμπάστιαν Κουρτς θέλει να κλέψει από τον Μακρόν τον τίτλο του νεότερου ηγέτη στην Ευρώπη, ακόμη κι αν είναι να επιτρέψει την επιστροφή της ακροδεξιάς στην εξουσία», σημείωνε ένα μήνα πριν το περιοδικό Challenges.

Αντίθετα με τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είναι εννέα χρόνια μεγαλύτερος, και ο οποίος κέρδισε την εξουσία με ένα κίνημα που δημιούργησε τελευταία στιγμή, ο Σεμπάστιαν Κουρτς ετέθη επικεφαλής ενός κόμματος που υπήρχε και που ο ίδιος μεταμόρφωσε κατά βούληση.

Καταρχήν κατήργησε το μαύρο χρώμα στα σύμβολα του Συντηρητικού κόμματος και το αντικατέστησε από ένα τιρκουάζ. Ακόμη και τα αρχικά ÖVP δεν χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα, σε χρήση βρίσκεται ο όρος «λίστα Κουρτς». Και τα ιστορικά στελέχη του κόμματος επιχαίρουν για τις αποφάσεις του.

*στοιχεία και φωτογραφίες:iefimerida

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις