Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Το trafficking στο σανίδι...Ο Ιάκωβος Μυλωνάς έρχεται στην Πάτρα με το "Έντεκα" και μιλάει στο thebest.gr

Το trafficking στο σανίδι...Ο Ιάκωβος Μυ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Στο θέατρο act στις 7 και 8 Οκτωβρίου

Από το θέατρο act, στις 7  Οκτωβρίου, ξεκινάει το «Έντεκα» σε κείμενο της Μίρκας Στρατικοπούλου με την Αντιγόνη Σταυροπούλου, την Γεωργία Καλογεράτου και τον Ιάκωβο Μυλωνά ο οποίος πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί την παράσταση.

Λίγα λόγια για το έργο

Στα έντεκά του χρόνια ένα κορίτσι κακοποιείται. Το έργο δείχνει τις προσπάθειες που κάνει για να ξεπεράσει όλα αυτά που έζησε και συγχρόνως να εκδικηθεί αυτούς που την κακοποίησαν. Θα τα καταφέρει; Και η κοινωνία θα την δικαιώσει που πήρε το νόμο στα χέρια της ή θα την τιμωρήσει; Ένα εξαιρετικό ανέβασμα με υπέροχη σκηνοθεσία και μουσική. Μία δυνατή παράσταση που θέτει και απαντά σε πολλά ερωτήματα.

Λίγο πριν την έναρξη των παραστάσεων ο ηθοποιός, θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης Ιάκωβος Μυλωνάς μίλησε στο thebest.gr


Το Έντεκα είναι μια παράσταση για το trafficking γυναικών. Σας δυσκόλεψε σκηνοθετικά να προσεγγίσετε ένα τέτοιο ευαίσθητο θέμα;

"Ναι η αλήθεια είναι ότι με δυσκόλεψε πολύ γιατί οι ισορροπίες που έπρεπε να κρατήσω σε διάφορα σημεία ήταν πολύ λεπτές. Προσπάθησα να φτιάξω την παράσταση σαν μια παρτιτούρα μουσικής με τα έντονα στοιχεία της, με τα χαμηλά της, με τα σημεία που δεν ακούγονται, αλλά υποβόσκουν κάτω απ το κείμενο, με τις παύσεις και τις εκρήξεις. Ελπίζω να τα κατάφερα και να σας διαποτίσει το έργο σαν ένα κομμάτι απ’ τη μουσική που σας αρέσει".

Η παράσταση ξεκινά από το θέατρο act της Πάτρας. Ποια είναι η σχέση σας με την πόλη και το κοινό της; Έχετε παρουσιάσει ξανά κάποια παράστασή σας;

"Έχω φίλους στην Πάτρα την αγαπάω πολύ.  Έχω έρθει φυσικά πολλές χρονιές στο καρναβάλι. Θεατρικά έχω έρθει με το θέατρο τέχνης και έχω παίξει εκεί. Δική μου παράσταση είναι η πρώτη φορά που φέρνω. Είναι ρίσκο να φεύγεις απ’ την Αθήνα αλλά το έργο είναι τόσο συμπαντικό, που θέλω να το επικοινωνήσω με όσες περισσότερες πόλεις μπορώ. Ελπίζω το ότι ξεκινάω απ’ την Πάτρα να μου φέρει γούρι και το κοινό εκεί να αγκαλιάσει αυτή την τόσο σημαντική παράσταση".

 

Σας έχουμε γνωρίσει ως ηθοποιό σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές αλλά και στο θέατρο όπου έχουν ανέβει και αρκετά δικά σας κείμενα. Στο “Εντεκα” σκηνοθετείτε και πρωταγωνιστείτε. Ποιά ιδιότητα απολαμβάνετε περισσότερο;

"Να παίζω, αυτό απολαμβάνω περισσότερο. Η σκηνοθεσία είναι απίστευτα δημιουργική αλλά και απίστευτα κουραστική. Πρέπει να ελέγχεις τα πάντα και να προλαβαίνεις τα πάντα. Είσαι ο Μπαμπάς μιας παράστασης. Εγώ όμως έχω παραμείνει παιδί".

Πώς βλέπετε το τηλεοπτικό και θεατρικό τοπίο στην Ελλάδα φέτος; Είστε αισιόδοξος;

"Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και θα συνεχίσουν να είναι δύσκολα. Όποιος πει ότι θα καλυτερεύσουν να ξέρετε ότι είναι μεγάλος ψεύτης. Αλλά εγώ όπως και άλλοι πολλοί δεν έχουμε άλλη επιλογή απ’ το να συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε γιατί χωρίς αυτό απλά δε ζούμε. Το θέατρο είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ότι η τηλεόραση μας η οποία έχει μετακομίσει στην Κύπρο".

Τι άλλα σχέδια έχετε για τη φετινή σεζόν; Ετοιμάζετε και κάτι άλλο;

"Ναι συνεχίζω να παίζω σε διάφορα μέρη έναν κωμικό μονόλογο που έχω γράψει την ‘’τέλεια γυναίκα’’, ένα άλλο έργο μου το "2047’’ που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία την περασμένη σεζόν θα ξαναπαιχτεί. Έχει γραφτεί και η συνέχεια του το ‘’2048’’που θα παρουσιαστεί απ’ την καινούρια χρονιά".

 

Λίγα λόγια για τον Ιάκωβο Μυλωνά

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έκανε τα πρώτα του βήματα στην υποκριτική από το παιδικό θέατρο. Ακολούθως σπούδασε με υποτροφία στο θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν και συνέχισε στη Νέα Υόρκη με σπουδές για μάρκετινγκ ηθοποιών. Ασχολήθηκε ακόμη με την κιθάρα, το χορό και παράλληλα έκανε μαθήματα φωνητικής ενώ δίδασκε και σε δραματική σχολή.

Συμμετείχε σε κινηματογραφικές παραγωγές και σε διάφορα τηλεοπτικά σήριαλ. Έχει γράψει πέντε θεατρικά έργα και μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που έχει κάνει παραστάσεις τύπου stand up comedy με τη συμμετοχή του κόσμου.

Η σκηνοθεσία μπήκε στη ζωή του όταν δίδασκε σε μια σχολή στην Αθήνα,ενώ πέρασε και από σχολές υποκριτικής ως δάσκαλος.

Λίγα λόγια για το έργο

Στα έντεκά του χρόνια ένα κορίτσι κακοποιείται. Το έργο δείχνει τις προσπάθειες που κάνει για να ξεπεράσει όλα αυτά που έζησε και συγχρόνως να εκδικηθεί αυτούς που την κακοποίησαν. Θα τα καταφέρει; Και η κοινωνία θα την δικαιώσει που πήρε το νόμο στα χέρια της ή θα την τιμωρήσει; Ένα εξαιρετικό ανέβασμα με υπέροχη σκηνοθεσία και μουσική. Μία δυνατή παράσταση που θέτει και απαντά σε πολλά ερωτήματα.


Συντελεστές
Κείμενο Μίρκα Στρατικοπούλου
Σκηνοθεσία Ιάκωβος Μυλωνάς
Σκηνικά, κουστούμια Κωνσταντίνος Μητροβγένης
Φωτισμοί Κίρκη Αθανασιάδου
Καλλιτεχνική επιμέλεια Μαρία Τσολάνα
Ηχοληψία Παναγιώτης Γιατρός

Παίζουν
Ιάκωβος Μυλωνάς, Αντιγόνη Σταυροπούλου 

Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Οκτωβρίου στις 21.30
Στο θέατρο act (Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα)
Κρατήσεις: 6936122263, 2610272037

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight