Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εντυπωσίασε τους Πατρινούς η ρομαντική «Βαρκαρόλα» των Λευκαδιτών –ΦΩΤΟ

Εντυπωσίασε τους Πατρινούς η ρομαντική «...
Χριστακόπουλος Θάνος

Το βράδυ της Κυριακής

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησαν την Κυριακή το βράδυ στους Πατρινούς που συγκεντρώθηκαν στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, στο Θεατράκι, οι Λευκαδίτες της περιοχής, με την ρομαντικής του «Βαρκαρόλα». Οι Λευκάδιοι της Πάτρας έστησαν ένα υπέροχο δρώμενο μεταφέροντας την αύρα μίας άλλης εποχής στον Πατραϊκό κόλπο.

Η παρέα των κανταδόρων και των μουσικών έφτασε τραγουδώντας εν πλω στο ακρογιάλι όπου βρίσκεται το θεατράκι της Μαρίνας όπου και συνεχίστηκε το όλο δρώμενο που παρακολούθησε και απόλαυσε πολύς κόσμος. Πρόκειται για ένα μοναδικό παραδοσιακό έθιμο που ξετυλίγει την ιστορία του νησιού συνδέοντας τη με την αρχαία μυθολογία.

Μια χοροθεατρική παράσταση, ένας ύμνος στη θάλασσα που την γεμίζει χρώματα φως, και μουσική, με τη συμμετοχή των μουσικών μας, των τραγουδιστάδων της αγάπης και των ψαράδων. Κύριο στοιχείο οι βάρκες, αυτές που ύμνησαν οι ζωγράφοι και ζωγράφισαν οι ποιητές!

Οι συμμετέχοντες καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που τους παρακολουθούσε από το θεατράκι αλλά και τις καφετέριες τις περιοχές, ενώ η βραδιά έκλεισε με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα.

 

 

Στην εκδήλωση χρέη μαέστρου είχε η Δήμητρα Αψώματου.

Συμμετείχαν οι μουσικοί (αλφαβητικά):

Ζέρβα Τέτη, Ηλίας Μπράβος, Λουκοπούλου Ελένη και Μιχαλόπουλος Γιώργος.

Επίσης πήραν μέρος οι κανταδόροι (αλφαβητικά):

Αναστασόπουλος Νίκος, Γασπαρινάτος Δημήτρης, Γασπαρινάτου Γιόλα, Γιαννακοπούλου– Μαρία, Ζακυνθινός Στάθης, Κάνιστρα Μαρία, Λαινά Μάρθα, Κακλαμάνη Νόνη, Καπερώνη Αγγελική, Μάργαρης Αθανάσιος, Μπαρδακλής Γρηγόρης, Μυλωνάς Δάκης, Πάλμου Ρένα, Ράπτη Αλέκα, Μαίρη Τζωρτζοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις