Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την επανακομιδή της Κάρας του Αγίου Ανδρέα - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την ε...

Την Κυριακή η λιτανεία

Ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κκ Χρυσοστόμου οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για την επανακομιδή της Κάρας του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα.

Όπως αναφέρει και η Μητρόπολη Πατρών "πραγματοποιήθηκε λιτανευτικά στόν Νέο Ἱερό Ναό τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Ἀνδρέου  ἡ ἔξοδος τῆς Τιμίας Κάρας τοῦ Πρωτοκλήτου καὶ ἐτοποθετήθη στό μέσο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ πρός προσκύνηση ὑπό τῶν πιστῶν".

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στις 19.00 το απόγευμα του Σαββάτου 23/9/2017, πολυαρχιερατικό εσπερινό στο νέο ιερό ναό του Αγ. Ανδρέου και την Κυριακή 24/9 το πρωί πανηγυρική Θεία λειτουργία όπου θα λάβει χώρα και χειροτονία Πρεσβυτέρου.

Στις 17.45 το απόγευμα της Κυριακής θα γίνει η εκκίνηση της ιεράς λιτανείας της Τιμίας Κάρας και της εικόνας του Αποστόλου Ανδρέου, θα ακολουθήσει ο αγιασμός στην Ιχθυόσκαλα για τη νέα αλιευτική περίοδο και μετά θα γίνει σύμφωνα με το εθιμοτυπικό, η επιβίβαση σε πλοιάρια και κατόπιν η αποβίβαση στην προβλήτα Αγίου Νικολάου.

Στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Τριών Συμμάχων παρουσία των αρχών της πόλης και πλήθους κόσμου, θα τελεστεί Θεία Δοξολογία και στη συνέχεια θα συνεχιστεί η λιτανεία κατά μήκος της οδού Αγίου Ανδρέου με κατάληξη τον ιερό ναό του Πολιούχου.

Όπως ανέφερε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής 22/9 στο γραφείο του στην οδό Βότση, στις φετινές λατρευτικές εκδηλώσεις θα προεξάρχουν εκτός από τον ίδιο, και οι προσκεκλημένοι Μητροπολίτες Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλος, Ελασσόνος κ.κ. Χαρίτων, Πτολεμαΐδας κ.κ. Εμμανουήλ (από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ.κ. Βενέδικος (από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων) καθώς ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος.

Ο κ.κ. Χρυσόστομος θύμισε ότι πριν από 53 χρόνια, «το 1964 στις 26 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Τριών Συμμάχων, με δάκρυα στα μάτια, με ιερό δέος και βαθιά συγκίνηση, ο Πατραϊκός λαός υποδεχόταν τον χαριτόβρυτο θησαυρό και “αγγέλοις αιδέσιμον”, δηλαδή τον θησαυρό που ευλαβούνται και σέβονται ακόμη και οι άγγελοι από τον ουρανό, την Αγία Κάρα του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων.

Για 500 χρόνια βρισκόταν στην Δύση, στη Ρώμη, οικονόμησε όμως ο Άγιος Ανδρέας ώστε να εισακουστούν οι προσευχές των Πατρινών και να επανέλθει ο Άγιος μας στην πόλη που αγάπησε, δίδαξε και επέλεξε να μαρτυρήσει και να μείνει σωματικώς ώστε εμείς να έχουμε τη δυνατότητα να προσκυνούμε τα άγια λείψανα και τον Σταυρό του μαρτυρίου του, κατέχοντας και Τάφο Αποστολικό στον Παλαιό Ιερό Ναό, μία μεγάλη ευλογία».

Μητροπολίτης Πατρών: Ο Καρδινάλιος Μπέα άρχισε να κλαίει βλέποντας την συγκίνηση του Πατραϊκού λαού, το 1964

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις