Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ACHAIA TASTE

/

H REZOSBRANDS ΑΕ βραβεύθηκε για το project “Hippocrates Farm”

H REZOSBRANDS ΑΕ βραβεύθηκε για το  proj...

H ιδέα για το “Hippocrates Farm” συμπεριλήφθηκε στις 4 καλύτερες στον τομέα του Λειτουργικού Τροφίμου

H εταιρεία REZOSBRANDS ΑΕ βραβεύθηκε για το  project “Hippocrates Farm”, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΚΑΤΑΝΑ» (HORIZON 2020 ΙΝΝΟSUP-1-25), που χρηματοδοτείται μέσω της πρόσκλησης H2020 INNOSUP-1-2015 "Cluster facilitated projects for new value chains" και υποστηρίζει Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της Ευρώπης που δρουν στην εφοδιαστική αλυσίδα προϊόντων αγροδιατροφής ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στη γνώση, την τεχνολογία, το κεφάλαιο και τις αγορές προκειμένου να ανταποκριθούν σε ένα παγκόσμιο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Αρχικά υποβλήθηκαν 640 προτάσεις ενώ κάθε σύμπραξη πρότεινε ένα προϊόν/ υπηρεσία για μια από τις ακόλουθες κατηγορίες: Γεωργία ακριβείας, Εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας, Λειτουργικό τρόφιμο.

Επιλέχθηκαν οι καλύτερες 100 προτάσεις ενώ κατά τη διάρκεια της 3-ημερης διαδικασίας του Bootcamp που διεξήχθη στην Στουτγάρδη (7-9 Ιουλίου 2017) παρουσιάστηκαν σε άλλους υποψήφιους, επενδυτές και την κριτική επιτροπή, ενώ επιλέχθηκαν οι καλύτερες 10 προτάσεις του KATANA ((3) προϊόντα/ υπηρεσίες από κάθε κατηγορία οι οποίες θα λάβουν την υψηλότερη βαθμολογία από τους κριτές ενώ μία (1) θα επιλεγεί ως η καλύτερη ανεξάρτητα από την κατηγορία της).

H ιδέα για το “Hippocrates Farm” συμπεριλήφθηκε στις 4 καλύτερες στον τομέα του Λειτουργικού Τροφίμου.

Η ιδέα “Hippocrates Farm” αποτελεί την επένδυση της εταιρείας στην Έρευνα & Ανάπτυξη νέων καλλιεργειών, χρήσεων και διαδικασιών παραγωγής και επεξεργασίας, που θα οδηγήσουν στην αειφόρο ανάπτυξη και την καθετοποιημένη παραγωγή προϊόντων καθημερινής χρήσης, που πρόκειται να διατεθούν στην Παγκόσμια αγορά μέσω διεθνών δικτύων.

Δράσεις καλλιέργειας ιπποφαούς και αρωματικών και θεραπευτικών φυτών, οικο- τουρισμού και αγροτουρισμού, αγροτικής και περιβαλλοντικής κατάρτισης και εθελοντισμού πρόκειται να αναπτυχθούν μέσα σε ένα περιβάλλον ενεργειακά αυτόνομο σε απόλυτη αρμονία με τη φύση.

To “Hippocrates Farm” της Rezos Brands αφορά στην ανάπτυξη προϊόντων με βάση το βιολογικό ιπποφαές, που καλλιεργείται σε ιδιόκτητη φάρμα στα Μετέωρα και στοχεύει στην ανάδειξη του ιπποφαούς σαν μια κορυφαία ελληνική υπερτροφή, με μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η Rezos Brands, έχει ήδη αναπτύξει μια σειρά προϊόντων με βάση την ωσμωτική επεξεργασία των καρπών που διατηρεί αναλλοίωτα τα πολλαπλά οφέλη του ιπποφαούς, προσδίδοντας ταυτόχρονα μια ευχάριστη γεύση στο τελικό προϊόν.

Στη σειρά προϊόντων «Hippocrates Farm» που ήδη κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά, εντάσσονται το ωσμωτικό ιπποφαές, ο ωσμωτικός χυμός ιπποφαούς και το ιπποφαές με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας.

Η διάκριση αυτή, αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την Rezos Brands καθώς πρόκειται για την μοναδική Ελληνική συμμετοχή η οποία έλαβε τόσο υψηλή βαθμολογία μεταξύ των 10 καλύτερων προϊόντων στο Bootcamp στη Στουτγάρδη κερδίζοντας παράλληλα μια θέση στο Ετήσιο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ Καινοτομίας που διεξάγεται ετησίως στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας.

Η 2η πρόσκληση για «προϊόντα/ υπηρεσίες» στοχεύει στο να αναδείξει προϊόντα και υπηρεσίες με υψηλό αγοραστικό αντίκτυπο. Δια-συνοριακές ή δια-τομεακές  συμπράξεις 2-4 μελών καλούνται να συμμετέχουν, με την προϋπόθεση τουλάχιστον ένας από τους συμμετέχοντες της σύμπραξης να είναι μεταξύ των νικητών της 1ης πρόσκλησης και να έχει επιτυχώς συμμετάσχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΑΤΑΝΑ.

Στόχος της εταιρείας τώρα είναι στο 3ο στάδιο του διαγωνισμού, η αξιοποίηση της πλατφόρμας crowdfunding* που θα οδηγήσει στην προσέλκυση ενδιαφερόμενων επενδυτών, στη ανεύρεση επιπλέον κεφαλαίων και στην αναβάθμιση του προϊόντος μας.

Αποτέλεσμα θα είναι η συμμετοχή του Hippocrates Farm Project σε μία από τις 10 καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες στον τομέα των αγρό-διατροφικών προϊόντων, την επιπλέον χρηματοδότησή τους από το πρόγραμμα Horizon 2020 και την ανάδειξη πλέον της νικήτριας ιδέας η οποία πρόκειται να επιβραβευθεί με πρόσθετη χρηματοδότηση πέραν των όσων θα έχει ήδη λάβει.

Οι επόμενες φάσεις της διαγωνιστικής διαδικασίας είναι οι εξής:

Έως 31.8.2017 η ολοκλήρωση της σύμπραξης των φορέων που θα συμμετέχουν

Έως 15.9.2017 η προετοιμασία της καμπάνιας marketing για την προσέλκυση περισσότερων επενδυτών

01.10.2017 η έναρξη λειτουργίας πλατφόρμας crowdfunding.

31.12.2017 η ολοκλήρωση του crowdfunding

Η REZOS BRANDS ΑΕ σας καλεί να την ακολουθήσετε στις επόμενες φάσεις του HORIZON_2020_KaTaNa:

Μέσω της ιστοσελίδας

www.rezosbrands.com

και των Κοινωνικών δικτύων Facebook Pages:

www.facebook.com/RezosBrands/

www.facebook.com/EuropeanOfficeRezosBrands/

LinkedIn Group:

www.linkedin.com/company/rezos-brands-sa-european-r-d-department

*Επεξήγηση όρων:

-Crowdfunding είναι η «χρηματοδότηση από το πλήθος» ή «διαδικτυακή μικρό-χρηματοδότηση» που εν μέρει βασίζεσαι σε συνδρομητικά επιχειρηματικά μοντέλα και προσφέρει οφέλη και στις δύο εμπλεκόμενες πλευρές ενώ αποτελεί την πλέον γνωστή μορφή χρηματοδότησης για τις start-up εταιρείες.

-Γεωργία ακριβείας: είναι ένα σύστημα παραγωγής αγροτικών προϊόντων που στηρίζεται στη διαχείριση των εισροών σε ένα αγρό σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της καλλιέργειας τόσο χωρικά όσο και χρονικά και στηρίζεται στις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life