Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΧΩΡΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ -ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

ΧΩΡΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙ...

Δρομολογείται πάντως η αποκατάσταση

Πρόβλημα στο σύστημα ψύξης αντιμετωπίζει το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας. Το πρόβλημα στον κλιματισμό επισήμαναν επισκέπτες στο Μουσείο, οι οποίοι και ενημέρωσαν για το γεγονός το thebest.gr.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την Προισταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας Αννίτα Κουμούση – Βγενοπούλου, μας είπε πως γνωρίζουν για το θέμα και μάλιστα η ίδια την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 έθεσε το ζήτημα μεταξύ άλλων στη Διεύθυνση Εκτέλεση έργων Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού που είναι αρμόδιο υπηρεσιακά για τέτοιας φύσης προβλήματα.

Όπως μας εξήγησε η κυρία Κουμούση, για μεγάλα τεχνικά προβλήματα όπως η δυσλειτουργία του συστήματος ψύξης των χώρων του Μουσείου, δεν μπορούν οι ίδιοι και λόγω του ότι δεν υπάρχουν χρήματα αλλά κυρίως λόγω του γεγονότος ότι την ευθύνη για την αποκατάσταση τους την έχει η υπηρεσία της Διεύθυνσης Εκτέλεσης έργων Μουσείων.

Μάλιστα παρόμοιο πρόβλημα με το Μουσείο της Πάτρας έχουν τουλάχιστον άλλα 4 μουσεία της χώρας. Το θετικό είναι ότι έχει δρομολογηθεί η όλη διαδικασία και την Τετάρτη 12 Ιουλίου έληγε η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων αναδόχων για την επισκευή και αποκατάσταση του προβλήματος στον κλιματισμό. Όπως μας είπε η κυρία Κουμούση, αν δεν υπάρξουν ενστάσεις, τότε δεν αποκλείεται το αργότερο σε μία εβδομάδα, δέκα ημέρες να έχει τελειώσει το ζήτημα και ο κλιματισμός και πιο συγκεκριμένα το σύστημα ψύξης να λειτουργεί και πάλι κανονικά στον υπέροχο χώρο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας που αυτήν την περίοδο έχει και αυξημένη επισκεψιμότητα από περαστικούς τουρίστες.

Πάντως το παρήγορο στην όλη υπόθεση είναι ότι οι κυρίως χώροι – αίθουσες του Μουσείου είναι ψηλοτάβανοι και άρα κρατάνε δροσιά. Όπως μάλιστα μας τους περιέγραψε η κυρία Κουμούση, η μεγάλη αίθουσα είναι σαν ένα τριώροφο, ψηλό κτίριο. Ωστόσο και πάλι όταν οι θερμοκρασίες φτάνουν τους 39 με 40 βαθμούς όπως αυτές οι ημέρες, είναι απίθανο να μην κάνει ζέστη και μέσα σε ψηλά κτίρια, όπως του Μουσείου που έχει και σημεία με γυάλινες προσόψεις όπου η θερμότητα αντανακλάται και είναι μεγαλύτερη.

Όσοι λοιπόν επισκέπτεστε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας φροντίστε αυτές τις μέρες να έχετε μαζί σας έστω μία βεντάλια και δροσερό νεράκι.

Στην επισήμανση μας πως κάτι τέτοιο δεν θα άφηνε να συμβεί το ΥΠΠΟ στο Μουσείο της Ακρόπολης για παράδειγμα που δέχεται χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά, η κυρία Κουμούση άφησε να εννοηθεί πως δυστυχώς το Μουσείο της Πάτρας δεν είναι σαν της Ακρόπολης.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture