Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Tο χρονικό της φωτιάς που ξέσπασε χθες στο ξενοδοχείο Long Beach της Αιγιάλειας - Η ανακοίνωση του ξενοδοχείου ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ

Tο χρονικό της φωτιάς που ξέσπασε χθες σ...

Ξέσπασε στον τρίτο όροφο του κτιρίου

Πρώτο θέμα σε Αθηναϊκά ΜΜΕ όπως το protothema.gr και το newsit.gr έγινε χθες βράδυ η φωτιά που ξέσπασε σε λινοθήκη του τρίτου ορόφου του ξενοδοχείου Long Beach στον Λόγγο Αιγίου, όπου βρίσκονταν εκείνη την ώρα 178 άτομα. Τελικά χάρη στην άμεση αντίδρση των ιδιοκτητών, του προσωπικού και των πυροσβετικών αρχών η φωτιά έσβησε, ενώ κανείς δεν κινδύνευσε καθώς το ξενοδοχείο εκκενώθηκε άμεσα. Ωστόσο τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο.

Ας δούμε το χρονικό της φωτιάς σύμφωνα με την protionline:

Ώρα 20:10. Ο συνιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Βασίλης Διαμαντόπουλος, ενημερώνεται από το προσωπικό ότι έχει ξεσπάσει φωτιά στη λινοθήκη του τρίτου ορόφου. Η αντίδρασή του ήταν άμεση, χρησιμοποιώντας τους πέντε πυροσβεστήρες που βρίσκονταν έξω από το δωμάτιο των δέκα τετραγωνικών, προσπάθησε να περιορίσει την πυρκαγιά.

Εντωμεταξύ, έχει ειδοποιηθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου, που φτάνει αμέσως με επτά οχήματα και δεκαπέντε άντρες.  Πολύ γρήγορα οι πυροσβέστες προχωρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, σπάζοντας τα εξωτερικά τζάμια προκειμένου να εκτονωθεί ο καπνός.

Η φωτιά μένει εντός του δωματίου, στο οποίο βρίσκονται κρεβάτια, σεντόνια, μαξιλαροθήκες και λοιπός εξοπλισμός. Διατάσσεται αμέσως η εκκένωση του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 178 άτομα βρίσκονταν εντός του χώρου του ξενοδοχείου. Από τις αναθυμιάσεις τρία άτομα μεταφέρονται για προληπτικούς λόγους με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Στο σημείο φτάνει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με τρία οχήματα από την Πάτρα και άλλα δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου. Την κατάσβεση της φωτιάς, συντονίζει ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος. Λίγο αργότερα, στο ξενοδοχείο φτάνουν ο ταξίαρχος Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, αλλά και ο στρατηγός Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Από την πρώτη στιγμή στο ξενοδοχείο βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής υπό το διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιάλειας Βασίλη Ροδόπουλο. Η άμεση αντίδραση της ιδιοκτησίας αλλά και της Πυροσβεστικής που έφτασε γρήγορα, ήταν η αιτία που η φωτιά δεν επεκτάθηκε και επί της ουσίας δεν κινδύνεψε κανένας από τους παραθεριστές, οι οποίοι αντέδρασαν με ηρεμία και διευκόλυναν το έργο της Πυροσβεστικής.

Για το πώς ξέσπασε η πυρκαγιά στο μικρό δωμάτιο, διενεργεί έρευνα το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ το ξενοδοχείο καθαρίστηκε πολύ γρήγορα και οι ένοικοι γύρισαν με ασφάλεια στα δωμάτιά τους.

Τέλος καλό όλα καλά, για το δημοφιλές ξενοδοχείο που ξεπέρασε με μικρές υλικές ζημιές το ατυχές συμβάν.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ

Σας γνωρίζουμε ότι στις 20:30 μ.μ. της 7/7/2017 προκλήθηκε μικρή εστία φωτιάς στην αποθήκη του 3ου ορόφου του ξενοδοχείου μας, η οποία κατασβέστηκε άμεσα και δεν επεκτάθηκε περαιτέρω χωρίς μάλιστα να προκαλέσει ζημιές. η άμεση κινητοποίηση του προσωπικού και των ανθρώπων του ξενοδοχείου μας σε συνδυασμό με την άμεση ειδοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσία οδήγησε στην κατάσβεση της φωτιάς. Ουδείς ένοικος του ξενοδοχείου μας κινδύνεψε και καμία ιδιαιτέρη ζημιά δεν προκλήθηκε στις δομές του ξενοδοχείου μας καθώς επίσης και σε κινητά πράγματα των διαμενόντων. Η λειτουργία του ξενοδοχείου μας έχει ήδη αποκατασταθεί πλήρως. Δηλώνουμε ρητά και κατηγoρηματικά ότι οποιαδήποτε αντίθετη πληροφορία διαχέεται στον τύπο ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το προαναφερόμενο γεγονός είναι ψευδής και συκοφαντική και επιφυλασσόμεθα για τις νόμιμες ενέργειες μας.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αναστάτωση προκλήθηκε προς στιγμή χθες Παρασκευή και μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε σε αποθήκη ξενοδοχείου που λειτουργεί στο Λόγγο της Αιγιάλειας. Οι φλόγες εκδηλώθηκαν στον τρίτο όροφο του ξενοδοχείου Long Beach στην παραλία του Λόγγου. Μάλιστα τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν τελικά στο Νοσοκομείο Αιγίου με αναπνευστικά προβλήματα.

22:02 Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες του thebest.gr έσβησε πριν από λίγο η φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στον τρίτο όροφο του ξενοδοχείου Long Beach στην παραλία του Λόγγου. Ακόμα στους χώρους του ξενοδοχείου υπάρχουν καπνοί και οι αρχές εξετάζουν αυτή την ώρα τους χώρους του κτιρίου μήπως υπάρχει στο εσωτερικό του κάποιος εγκλωβισμένος.

Τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν τελικά στο Νοσοκομείο Αιγίου με αναπνευστικά προβλήματα

 

21:55 Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε στον τρίτο όροφο του ξενοδοχείου. Στο σημείο βρίσκονται και ασθενοφόρο προκειμένου να μεταφέρουν προληπτικά στο Νοσοκομείο του Αιγίου ενοίκους που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

 

21:45 Ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα η εκκένωση του ξενοδοχείου. Ωστόσο επικράτησε πανικός μετά το ξέσπασμα της φωτιάς καθώς ανάμεσα στους ενοίκους υπάρχουν και ηλικιωμένοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. 

 

21:35 Αυτή  την ώρα το ξενοδοχείο Long Beach εκκενώνεται. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η φωτιά έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, ωστόσο δεν υπάρχει ενημέρωση ότι κινδυνεύει κάποιος από τους ενοίκους.

Στο σημείο επιχειρεί μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής και καταυθάνουν ενισχύσεις από Πάτρα, Ακράτα και Ναύπακτο.

 

21:15 Φωτιά ξέσπασε, σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Παρασκευής σε αποθήκη ξενοδοχείου που λειτουργεί στο Λόγγο της Αιγιάλειας. Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ ζητήθηκε η συνδρομή δυνάμεων και από την Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις