Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας στη συγκέντρωση αύριο στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα Πατρών

Και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτ...

Για την "υποδοχή" υπουργών

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας  συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας Τετάρτη 5 Ιούλη στις 11.00 το πρωί στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας, με αφορμή τα εγκαίνια, στις 11.30. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: Την ώρα που τo Νοσημάτων Θώρακος από Νοσοκομείο μετατράπηκε σε κλινική, ο Άγιος Αντρέας υπoχρηματοδοτείται, και είναι υποστελεχωμένος, και χιλιάδες Πατρινοί -και μη- περιμένουν ώρες στα επείγοντα του Ρίου και του Αγίου Ανδρέα, που προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες όχι μόνο της πόλης, αλλά και των γύρω περιοχών… Την ώρα που τα προβλήματα υγείας του λαού έχουν οξυνθεί…

Την ώρα που οι ανάγκες του οργανισμού μας, λόγω του ρόλου της γυναίκας στην αναπαραγωγική διαδικασία, είναι αυξημένες… … η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, προχωράει με γρήγορους ρυθμούς στη φτωχοποίηση του λαού, στο τσάκισμα της Υγείας, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), της επείγουσας βοήθειας (ΕΚΑΒ). Το 60% ασθενών με χρόνιες παθήσεις δεν κάνουν σωστά τη θεραπεία τους. Οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού πληρώνουν το 60% του κόστους των θεραπειών. Η γυναίκα υποχρεώνεται να πληρώσει πανάκριβα στον ιδιωτικό τομέα για αναγκαίες διαγνωστικές, προληπτικές εξετάσεις, τον προγεννητικό έλεγχο, για τη διαδικασία της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας συνεχίζεται. Οι εργαζόμενοι/ες στο χώρο της υγείας, υποφέρουν, εξαντλούνται και οι ίδιοι κάτω από την εντατικοποίηση της δουλειάς και την υποβάθμιση των υπηρεσιών, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Δεν είναι υπερβολή ότι η λειτουργία των δημόσιων δομών Υγείας στηρίζεται στην υπεράνθρωπη προσπάθεια των εργαζομένων σε αυτό και με γνώση των Διοικήσεων. Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι γυναίκες και οι οικογένειές μας, οι υγειονομικοί δεν μπορούν να περιμένουν.

Μετατρέπουμε την οργή μας σε αγωνιστική διεκδίκηση, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τις λαϊκές οικογένειες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:  Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλες και όλους, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και κάθε πληρωμής από τους ασθενείς.  Αποκλειστικά κρατικό και δωρεάν σύστημα ΠΦΥ ενταγμένο στο ενιαίο κρατικό σύστημα υγείας που περιλαμβάνει Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία που παίρνει υπόψη του την ύπαρξη βιομηχανικής, αγροτικής παραγωγής, τον παιδικό πληθυσμό, τα σχολεία, τις σχολές, τον ηλικιωμένο πληθυσμό, τον γυναικείο πληθυσμό, τα ΑμεΑ,  Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Κάλυψη όλων των κενών θέσεων.  Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και σύγχρονο εξοπλισμό που να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών όλο το 24ωρο, όλες τις μέρες του χρόνου σε Νοσοκομεία, Κέντρα υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις