Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ο πολυθεσίτης, αν και συνταξιούχος, κύριος Καζάκος προκαλεί και με τα λόγια του και με τις πράξεις του

Ο πολυθεσίτης, αν και συνταξιούχος, κύρι...

ΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΑΣ ΝΤΟΥΚΑ

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Κώστας Καζάκος είναι 82 χρονών. Για την θέση του στο Θέατρο της Πάτρας αμείβεται με περίπου 4.300 ευρώ μηνιαίως μικτά (26.000 ευρώ το εξάμηνο είναι η σύμβασή του).

Παράλληλα είναι συνταξιούχος. Και λαμβάνει σύνταξη. Προκειμένου να λαμβάνει και την σύνταξη και τον μισθό του διευθυντή από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, εφευρέθηκε ...πατέντα από την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα ο κύριος Καζάκος λαμβάνει μηδενική αμοιβή ως καλλιτεχνικός διευθυντής, και 26.000 ευρώ το εξάμηνο  για υπηρεσίες ως ηθοποιού, σκηνοθέτη κ.λπ. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να παίρνει και τη σύνταξη ολόκληρη, διότι αν εμφανιζόταν ως αμοιβή καλλιτεχνικού διευθυντή θα λάμβανε μόνο το 30% της σύνταξης.

Επιπλέον συμμετέχει και σε θεατρική σχολή της Αθήνας.

Καζάκος στο thebest.gr για τους "προδότες νέους": "Στη χώρα συμβαίνει εξανδραποδισμός. Να αντιστέκονται παλεύοντας στον τόπο τους οι νέοι"

Όταν ανέλαβε τη θέση του διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, προκλήθηκε θύελλα αντιδράσεων καθώς διώχθηκε ο προκάτοχός του Θοδωρής Αμπαζής. Επρόκειτο για τον πιο επιτυχημένο διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ των τελευταίων ετών, τόσο ως προς το καλλιτεχνικό  έργο, όσο και ως προς την διαχειριστική διαφάνεια που επέβαλε στο πολύπαθο θέατρο της Πάτρας, το οποίο είχε εμπλακεί τα τελευταία χρόνια μέχρι και σε εισαγγελικές έρευνες για θέματα διαχείρισης.

Ο πολυθεσίτης, συνταξιούχος 82χρονος Κώστας Καζάκος δέχθηκε να χάσει την θέση του ο πολύ νεότερος και πολύ επιτυχημένος προκάτοχός του προκειμένου να αναλάβει ο ίδιος μια ακόμη έμμισθη και προκλητικά καλοπληρωμένη θέση, σε καιρό κρίσης. Και το έπραξε αυτό σε πείσμα μιας ολόκληρης πόλης, η οποία είχε τότε ξεσηκωθεί, αντιπαραβάλοντας την κομματική του ταυτότητα. Κάνει τώρα, λοιπόν, ο κύριος Καζάκος μαθήματα ηθικής στους νέους επειδή αναγκάζονται να μεταναστεύσουν καθώς δεν βρίσκουν μια δουλειά σε αυτή την χώρα.

Ο κύριος Καζάκος προκαλεί. Και με τα λόγια του και με τις πράξεις του.

Ίσως αν άφηνε καμιά θέση για τους νεότερους να μειωνόταν ο αριθμός των ανθρώπων που ξενιτεύονται. Αυτών που είναι «προδότες» κατά τον ίδιο γιατί δεν μένουν εδώ στην χώρα που συμβαίνουν όλα τα παραπάνω εξωφρενικά για να το παλέψουν.

Κουτσούμπας για Καζάκο: Δεν συμφωνώ με τις λέξεις που χρησιμοποίησε

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις